Hedvig Lindahl under måndagens träning, dagen före Sveriges VM-kvalmatch borta mot Kroatien.
Hedvig Lindahl under måndagens träning, dagen före Sveriges VM-kvalmatch borta mot Kroatien.

Svenska spelarna vill ha bättre avtal

ANNONS
|

Konflikten mellan de danska damlandslagsspelarna och det danska fotbollsförbundet är fortfarande inte löst, även om man till slut kom överens om att ändå spela tisdagens VM-kvalmatch mot Ungern.

De svenska spelarna har full förståelse för sina danska kollegor, som bland annat kräver att vara anställda av förbundet under landslagssamlingarna.

Vill till världstoppen

- Jag tror inte att de begär för mycket. De har vunnit EM-silver och får höra från förbundet att de ska tillhöra världstoppen. Ja, men då behövs det investeringar, säger Sveriges målvakt Hedvig Lindahl.

ANNONS

För svensk del finns i nuläget inget hot om liknande strejk, men även där finns ett landslagsavtal som ska omförhandlas.

Och parterna står långt ifrån varandra.

- Vi vill ha ett bättre kontrakt, så klart. Det handlar om att kunna få alla tjejer att kunna göra det här på heltid, om man nu ska vara världsledande som även vårt förbund vill att vi ska vara. Det behöver vara realistiska förutsättningar för alla.

"Inte nära varandra"

Sveriges lagkapten Caroline Seger bekräftar att det är långt till ett nytt avtal, men tror inte att det kommer att gå så långt som i Danmarks fall.

- Det ska många diskussioner till som det tar stopp i. Och förbundet har visat oss många gånger att de vill skapa förutsättningar för laget. Men just nu är vi inte överens och just nu är vi inte nära varandra heller. Det är en fråga som kommer längre fram, men vi är inte där än, säger Seger.

ANNONS
Varazdin, TT:s utsände

ANNONS