Cornelia Lister tycker att tennisen ska starta om först i mars nästa år. Arkivbild.
Cornelia Lister tycker att tennisen ska starta om först i mars nästa år. Arkivbild. Bild: Andreas Hillergren/TT

Svenska dubbelstjärnan: Starta om i mars

Trots att dubbelspecialisten Cornelia Lister just nu lever på sparade pengar önskar hon att tennistourerna återupptas först i mars nästa år. "På så sätt minskar stressen kring poäng och försvarande av poäng", säger 25-åringen.

ANNONS
|

All tennis på elitnivå är stoppad fram till och med sista juli. För många spelare som inte tillhör den absoluta världstoppen innebär coronakrisen stora ekonomiska utmaningar. Cornelia Lister, Sveriges högsta rankade dubbelspelare som 77:a, är inget undantag.

"Tennisen är mitt heltidsjobb så att inte få in någon lön är ju självklart tufft. Just nu fokuserar jag på familj, vänner och välmående. Försöker ta vara på tiden med att göra andra saker som man inte hinner med när tennisen är i full gång. Det är mycket värt för mig och jag tror att jag kommer tjäna på det i längden. Jag lever på besparingar från tidigare tävlingar", säger hon i en mejlkonversation med TT.

ANNONS

Men trots det tycker hon inte att man ska stressa med att komma i gång med tävlandet på tourerna igen.

"Det mest rättvisa hade varit mars 2021. Då har det gått ett år. På så sätt minskar stressen kring poäng och försvarande av poäng", säger hon.

Positiv till sammanslagning

Hon är positiv till den stödfond som har etablerats för att hjälpa lägre rankade spelare ekonomiskt under coronakrisen, och även till förslaget från Roger Federer om att slå ihop herrarnas ATP-tour med damernas WTA för att stärka tennisen.

"Det har varit diskussioner om det tidigare och det är ett väldigt bra tillfälle att visa att vi alla står tillsammans. Positivt med tennis är att största tävlingarna (grand slam) spelas gemensamt för damer och herrar jämfört med andra sporter som spelas på olika arenor vid olika tillfällen. Detta skapar bra möjligheter för fans, media och sponsorer att samlas på ett och samma ställe och hylla sporten."

Spelar träningsturnering

Lister är en av de 16 svenska spelarna som gör upp i en uppvisningsturnering i Mölndal under fredagen. På herrsidan kommer bland andra de lovande juniorerna Leo Borg och Måns Dahlberg att finnas på plats.

"Det blir något att träna och spela för. Att komma tillbaka till att få den här matchkänslan som man inte får när man bara tränar", säger Lister.

ANNONS

Marie Carlsson/TT

Petter Nilsson/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS