Andrea Lignell är ensam tvåa i Augusta National Women's Amateur efter första dagens spel.
Andrea Lignell är ensam tvåa i Augusta National Women's Amateur efter första dagens spel. Bild: Christer Höglund/TT

Svenska amatörens succéstart – jagar världsettan

Det är blågult i toppen av amatörtävlingen Augusta National Women's Amateur efter en drömöppning av doldisen Andrea Lignell. Den svenska 22-åringen är ett slag bakom världsettan Rose Zhang efter första dagens spel.

ANNONS

I påsk avgörs US Masters på anrika Augusta National i Georgia, USA.

Inför majortävlingen värmer damerna upp med Augusta National Women's Amateur som spelas över tre dagar och där finalrundan avgörs på Augusta National. Och det har blivit en svensk drömstart efter första rundans spel på Champions Retreat.

22-åriga Andrea Lignell är ensam tvåa, ett slag bakom ledande Rose Zhang (USA) – världens högst rankade amatörspelare. Detta efter att Lignell signerat för fem under par och totalt 67 slag.

Svenskan var bogeyfri hela dagen och har två slags marginal ner till jagande trean Jenny Bae (USA).

För Ingrid Lindblad, som gjorde stor succé i fjolårets US Open och är världens näst högst rankade amatör, gick det betydligt tyngre. Hon kom in på +6 och får kämpa för att klara kvalgränsen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS