Carl Söderberg lämnar Chicago för att återvända till Colorado. Arkivbild.
Carl Söderberg lämnar Chicago för att återvända till Colorado. Arkivbild. Bild: Chris O'Meara/AP/TT

Svensk NHL-trio byts bort

ANNONS

Under NHL-ishockeyns sista spelarbytesdag får två svenska centrar i Chicago nya klubbadresser. Mattias Janmark ska framöver spela i Vegas.

28-åringen kom till Chicago till den pågående säsongen, från Dallas, och har på 41 matcher gjort tio mål och ytterligare nio assist.

Dessutom återvänder Carl Söderberg till Colorado. 35-åringen spelade i Denverklubben fyra säsonger mellan 2015 och 2019 och har därefter varit en säsong i Arizona och är den här säsongen i Chicago. Där har han på 34 matcher gjort sju mål och åtta assist.

För backen Erik Gustafsson blir det tredje flytten på ett år. I fjol fick han lämna Chicago för spel i Calgary i slutet av säsongen. Och i höstas flyttade han till Philadelphia. För att nu återvända till Kanada, där det blir spel i Montreal i vår.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS