Svensk JVM-förlust i förlängning

|

Sverige förlorade kvartsfinalen mot Finland i junior-VM i ishockey sedan Elisa Holopainen gjort 3–2 i förlängningen. Finland får därmed möta USA i semifinalen i japanska Obihiro.

Det blev en väldigt jämn match som inte kunde avgöras förrän 5.34 in i förlängning. Finland tog ledningen i början av andra perioden, genom Sanni Rantala. I slutet av perioden kvitterade Sverige genom Hanna Thuvik.

Sverige gjorde sedan 2–1 i powerplay i den 18:e minuten av tredje perioden, målet gjordes av Thea Johansson. Men Finland lyckades kvittera en halv minut senare sedan man tagit ut målvakten och spelat sex mot fem, mål av Nelli Laitinen.

Sverige, som förlorade alla tre gruppspelsmatcherna och nu även kvartsfinalen, avslutar JVM med placeringsmatch på söndag.