Anna Hasselborg. Arkivbild.
Anna Hasselborg. Arkivbild.

EM-segrar trots magsjuka och ryggskott

Lag Edin toppar sin grupp i EM efter fem raka segrar – trots skippern Niklas Edins ryggskott. Samtidigt härjar magsjuka hos de svenska curlingdamerna som förlorat två matcher.

ANNONS
|

Lag Anna Hasselborg åkte på sin andra förlust i gruppomgången när Danmark vann med 6–4 under måndagskvällen. De regerande OS-mästarna delar nu tredjeplatsen (de fyra bästa av tio går vidare) med Ryssland efter fem spelade matcher i Tallinn.

"Lite desarmerat"

Magsjuka har gått runt i laget vilket har tvingat dem att ta in reserven Johanna Heldin, som spelat tre matcher och EM-debuterat.

- Vi är en lite desarmerad skara just nu. Första omgången var jag väldigt nervös, men sen så släppte det och det var bara kul. Jag fick bra stöd av tjejerna, sade Heldin i en intervju med curlingförbundet.

ANNONS

Sofia Måbergs tycker att Heldin har gjort ett finfint jobb men medger att de påverkats mycket av att behöva rotera i laget.

- Såklart att det påverkar, vi har i princip aldrig behövt ta in reserven. Men vi säger att vi tar en match och en dag i taget. Det är en lång vecka, säger hon i en intervju med förbundet.

Enligt förbundet är tanken att den ordinarie "fyran" ska spela under tisdagen.

Lag Edin obesegrat

Det svenska herrlaget är samtidigt fortsatt obesegrat i mästerskapet. Lag Niklas Edin, som har vunnit EM de fyra senaste åren, tog sin femte raka vinst när man besegrade Italien med 11–4 och toppar grundomgången som enda obesegrade lag.

Men inte heller i herrlaget är läget helt hundra. Skippern Niklas Edin har fått ryggskott.

- Det är i alla fall bättre än de diskbråcken som jag haft. Men det är lite surt. Det blir mycket resande och sittande när vi pendlar mellan Kanada och Europa så det har varit lite så en tid. Det känns bara muskulärt så förhoppningsvis med lite behandling och så där ska det bli bättre på några dagar, säger han.

ANNONS
TT

Fakta: Curling-EM i Tallinn, Estland

Grundserien, där alla möter alla (tio lag deltar på dam- respektive herrsidan), inleddes under lördagen och pågår till och med torsdag.

De fyra bästa lagen går vidare till slutspel.

Därefter väntar semifinal för herrarna på torsdag och för damerna på fredag.

Finalerna spelas på lördag den 24 november.

Svenska herrlaget, lag Edin: Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Daniel Magnusson.

Svenska damlaget, lag Hasselborg: Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs, Johanna Heldin.

Förbundskapten: Peja Lindholm.

ANNONS