Svensk dressyrs nya stjärna hyllar hemmapubliken

Therese Nilshagen, 34, Sveriges nya dressyrstjärna, slog till igen. Hon slutade femma i lördagens kür-final med nytt personligt rekord. Tyskarna Isabell Werth och Sönke Rothenberger var inte mycket att göra åt, de tog guld och silver i en stenhård kamp.

ANNONS
|

Mästerskapsdebutanten Therese Nilshagen har blivit en favorit hos hemmapubliken på Ullevi. På fredagen slog hon till med personligt rekord i finalen i Grand Prix special, vilket räckte till en fjärdeplats.

En framgång som hon följde upp under lördagens kür, finalen i det fria programmet. Nilshagen slog till med nytt personligt rekord,80, 411 procent, vilket räckte till en femteplats. Efter tävlingen förklarade hon:

Hyllade publiken

- Jag hoppades på ett bra resultat, men vågade inte tro att det skulle bli så bra, sa hon och var inte sen att hylla publiken:

- Den är fantastisk och ger oss hela tiden ny energi.

ANNONS

I Nilshagen har svensk dressyr en ny stjärna – och ett nytt framtidshopp inför kommande mästerskap, närmast VM i North Carolina i sydöstra USA om ett drygt år.

Men det är inte bara EM-publiken som tagit Nilshagen till sitt hjärta - förbundskaptenen Bo Jenå blir lyrisk när han pratar om svensk dressyrs nya stjärna.

- Hon är makalös. Jag har aldrig varit med om att någon satt personbästa i alla disciplinerna i sin mästerskapsdebut, säger den skånske dressyrbasen.

Fixade lagbronset

Som GP berättat var tanken att Therese Nilshagen skulle ha mästerskapsdebuterat redan i OS för ett år sedan. Men väl på plats i Rio skadades Dante och det svenska ekipaget fick tävlingsförbud.

Men den motgången har hon tagit igen med besked i Göteborg där hon även var med om att bärga lagbronset.

Vid lördagens final slutade Patrik Kittel på nionde plats medan Tinne Vilhelmson Silfvén på Paridon Magi blev tia.

Tyskarna Isabell Werth och Sönke Rothenberger var i en klass för sig, båda över 90 procent., där Isabell Werths 90,982 blev till guld.

Precis som på fredagen slutade danskan Cathrine Dufour på bronsplats, nu med 84,561 procent.

ANNONS