Svennis på väg mot nytt jobb

Tiden som förbundskapten för det filippinska landslaget blev kort för Sven-Göran Eriksson. Men tränarikonen kan redan vara på väg mot ett nytt jobb – den här gången i Australien.

ANNONS
|

Sven-Göran Eriksson, 70, fick uppdraget att leda det filippinska landslaget under det asiatiska mästerskapet. Där blev det respass direkt i gruppspelet och kontraktet med det filippinska förbundet gick ut efter att mästerskapet var över.

LÄS MER: Olsson lämnar sportchefsposten – så löser klubben situationen

Läge för pensionering för "Svennis"?

Inte direkt.

LÄS MER: Därför var Ferran förstavalet för IFK Göteborg

För nu rapporterar The Herald att han ska vara på väg mot ännu ett jobb i sin långa karriär. Enligt tidningen ska australiensiska Brisbane Roar vara ute efter svensken. "Svennis" ska ha skickat in en ansökan om att få ta över tränaruppdraget i klubben.

ANNONS

Klubben står för närvarande utan tränare efter att John Aloisi lämnat posten.

– Mitt huvud måste få arbeta. Att gå i pension och att inte göra någonting som har med fotboll att göra, det gillar jag inte, sa Sven-Göran Eriksson till BBC tidigare i januari.

LÄS MER: Poya i en längre intervju – om säsongen som gick och vad som talar för Blåvitt i framtiden

Nu återstår det att se om det blir Australien som gäller för "Svennis" eller var han hamnar härnäst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS