Inga muntra miner för Jürgen Klopp och hans Liverpool. Arkivbild.

Svarta september fortsätter för Liverpool

En redan mörk septembermånad blev ännu svartare för Liverpool. Laget kraschade ut ur Ligacupen efter 0–2 borta mot Leicester.

|

Två mål under matchens sista 25 minuter, genom Shinji Okazaki och en drömträff från Islam Slimani, tog Premier League-konkurrenten vidare till den fjärde omgången.

Liverpoolmanagern Jürgen Klopp hade hoppats att svarta september, som fått laget att falla till åttonde plats i ligan, skulle bli lite ljusare. Månaden har bjudit på 0–5-debacle mot Manchester City och torftiga 1–1 hemma mot Burnley i ligan samt 2–2 efter tappad ledning och missad straff hemma mot Sevilla i Champions League.

Men efter att ha dominerat spelmässigt i första halvlek föll Liverpool – där Philippe Coutinho startade men byttes ut i paus – i hop i den andra.

Även Brighton, 0–1 mot Bournemouth, och Huddersfield, 0–1 mot Roy Hodgsons Crystal Palace, åkte ur i möten mellan Premier League-klubbar, medan Stoke åkte på en 0–2-smäll borta mot Championship-laget Bristol City.

Pawel Cibikis Leeds, serieledare i Championship, skrällde borta mot Burnley, sjua i Premier League, och vann med 7–5 efter straffar. Cibiki spelade från start och blev utbytt i 79:e minuten.