Pep Guardiola.
Pep Guardiola. Bild: Alastair Grant AP/TT

Svaret till Guardiola: Håll dig till coachning

Pep Guardiola var frustrerad efter premiärsegern i CL och efterlyste mer läktarstöd på Etihad. Något som inte uppskattas av Manchester City-supportrarna.
– Han förstår inte svårigheterna, säger en representant för supporterklubben.

ANNONS

38 062 personer var på plats på Etihad när Manchester City besegrade RB Leipzig med 6–3 i Champions Leagues gruppspelspremiär under onsdagen.

En bra bit från de 50 000 som sett de de två inledande Premier League-matcherna på hemmaarenan – och Pep Guardiola var snabbt ute och vädjade om att fler måste ta sig till matcherna.

– Jag skulle vilja se fler kommer till matchen på lördag (Southampton). Snälla, vi behöver det, snälla. Vi är trötta och jag bjuder in er alla för att komma och se matchen, sade han efteråt.

Citys låga publiksiffror i Champions League lyfts ofta av rivaliserande supportrar och Kevin Parker, generalsekreterare för Citys officiella supporterklubb, tror att Guardiolas uttalande ger nytt bränsle.

ANNONS

– Folk refererar till Etihad som "Emptyhad". Det är lite skojande bland motståndarsupportrar, men det finns ingen sanning i det. Vår närvaro är generellt fantastisk, säger han.

Enligt Parker borde Guardiola vara mer tacksam för tiden och pengarna som supportrarna lägger ner.

– Han förstår inte svårigheterna som folk kan ha med att ta sig till en onsdagsmatch på Etihad klockan 21. De har barn att tänka på, de kanske inte har råd och det finns fortfarande problem med covid. Jag förstår inte varför han ska kommentera det, säger han och fortsätter:

– Han är den bästa tränaren i världen och på snällaste möjliga sätt tycker jag att han ska hålla sig till det.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS