Anita Östlund var besviken efter OS-debuten i Sydkorea. 17-åringen fick 49,14 poäng och slutade på 28:e plats, och får därmed inte köra långa programmet på fredag.
Anita Östlund var besviken efter OS-debuten i Sydkorea. 17-åringen fick 49,14 poäng och slutade på 28:e plats, och får därmed inte köra långa programmet på fredag.

Östlund i tårar efter missarna i OS-debuten

Trippel-trippel skulle vara nyckeln för att lyckas i OS. Men hoppet förstörde för Anita Östlund – och nu är äventyret i Sydkorea över.

ANNONS
|

Anita Östlund kunde inte hålla tillbaka tårarna. Konståkningstalangen visade sin besvikelse när hon väntade på poängen efter OS-debuten i Sydkorea och i den följande tv-intervjun brast rösten och känslorna svallade över ännu en gång.

Korta programmet i Gangneung isarena blev inte alls vad hon hade tänkt att det skulle bli.

Allt förstördes av hoppet, trippel-trippel, som Östlund ska vara som allra tryggast med.

Misslyckades med hoppen

- Det var hoppen som inte alls satt, speciellt första hoppet som blev en enkel i stället för en trippel och det kostade väldigt mycket poäng, sade hon.

ANNONS

När Östlund, som åkte till tonerna av David Garretts "Carmen Fantasie", inte kunde släppa missen i första hoppet följde ytterligare en i andra.

- Jag vet inte riktigt vad som hände. Det var nog mest mentalt, att jag blev lite ofokuserad och kanske inte hade tillräckligt med adrenalin, sade hon och konstaterade att hon för ovanlighetens skulle inte ens var nervös.

- Jag brukar bli ganska nervös innan men nu var det lite som att jag var för lugn och inte fick den där adrenalinkicken som jag brukar få, så det kanske kan vara det...

- Jag blev lite förvånad efter uppvärmningen, att jag inte riktigt var mig själv.

ANNONS

Kan missa långa programmet

17-åriga Anita Östlunds åkning ledde till 49,14 poäng, vilket är klart sämre än hennes personbästa 56,04, och innebar att hon inte blev en av de 24 åkarna som får köra långa programmet på fredag.

- Det är surt, så klart. Jag kunde ha gjort bättre. Men jag har fler tävlingar framöver och det är väl bara att jobba vidare, sade hon.

Gangneung, TT:s utsände

Fakta: Anita Östlund

Född: 30 januari 2001 i Odessa, Ukraina.

Bor: Gråbo.

Klubb: Landvetter KK.

Tränare: Andrea Dohány

Främsta merit: Sexa efter korta programmet och 17:e plats totalt i EM 2018.

Övrigt: Blev uttagen av Sveriges olympiska kommitté enligt framtidskriteriet, vilket gäller idrottare som inte tidigare har gjort något OS och som bedöms kunna prestera toppresultat i nästkommande spel. OS-debuten slutade med en 28:e plats i korta programmet.

ANNONS