Bill Sweatt gjorde ett hattrick i mellanperioden men Luleå fick nöja sig med en poäng mot Brynäs.

Surt för Luleå trots Sweatts show

Siffran 21 står på Bill Sweatts rygg. Hans tre raka mål i mittenperioden gav sken av att det betydde oslagbart hemma mot Brynäs i SHL-hockeyn. Men Luleå fick bara en poäng sedan Brynäs vänt 2–4 till seger med 5–4 efter straffar.

|

Ett surt slut för Sweatt, som var en av straffmissarna. Luleås poängmaskin har ett förflutet i Brynäs där han spelade i två säsonger fram till våren 2015. Nu gör han sin andra säsong i Norrbotten och för amerikanen blir mellanperioden ändå något att minnas.

Inför den hade Brynäs 1–0 (Oskar Lindblom), trots rätt bra spel av Sweatt och hans polare. Men kanadensaren Craig Schiras matchstraff för huvudtacklingen på Jesper Jensen kom minst sagt olägligt. Fem minuter i numerärt underläge och Luleå tappade rytmen.

Äkta hattrick

Det var inte direkt så att Luleå som kollektiv hittade den igen. Men vad spelade det för roll när Bill Sweatt drog i gång sin show.

+ Diagonalskottet som gav kvittering redan efter tolv sekunder gick rätt upp i krysset.

+ Nästa gång bytte han sida – och så var det 2–1 och det i numerärt underläge

+ Och alldeles i slutet, det var mindre än två sekunder kvar, slog han in 3–1 mellan benskydden på David Rautio.

- Underbart. Mitt första hattrick sedan college. Jag fick härliga passningar och till bra skott, sade Sweatt till C More.

Hade 4–2

Tränaren Stefan "Skuggan" Nilsson var inte fullt lika munter.

- Vi gör en riktigt dålig period och vi får tacka Bill. Det här håller inte i längden, sade han till C More inför slutperioden.

Han kan sin sak, Nilsson.

Daniel Mannberg gav Brynäs kontakt men omgående skickade Brendan Mikkelson in 4–2. Linus Ölunds reducering gav matchen ny nerv och med drygt sex minuter kvar kvitterade Oskar Lindblom och matchen gick till förlängning.

Där var Johan Harju ytterst nära 5–4 men matchen gick till straffar och där tog Brynäs extrapoängen.