Superettanklubben går i konkurs

Ängelholms FF har gått i konkurs sedan klubben inte klarat av att betala ut spelarlönerna i tid, det var informationen som kablades ut på torsdagseftermiddagen. På torsdagskvällen kom ett nytt besked - klubben kanske lever vidare.

ANNONS
|

Ett krismöte på Ängelholms IP gick inte riktigt som klubben hade hoppats på. Spelarna vägrade att avvakta i 14 dagar på att få in lönen på kontot och därför har nu klubben begärt sig själv i konkurs.

Superettans nästjumbo Ängelholmhar haft ett konkurshot hängande över sig i nästan två år och på torsdagen valde målvakten Oscar Berglund – en av fyra spelare som inför säsongen vägrade att gå med på att sänka sin lön med 20 procent – att bryta sitt kontrakt med klubben.

– Det är alltid tråkigt att det ska gå behöva gå så här långt. Nu fick jag chansen på ett heltidsjobb så att jag har jobb vid sidan av, så vi kunde gå skilda vägar, säger Berglund till Fotbollskanalen.

ANNONS

När HD fick tag på ordföranden så var han mycket uppgiven.

– Beroende på en dags försening av lönen sätter vi klubben i konkurs. Spelarna vill inte avvakta i 14 dagar som var vårt förslag till dess att transferfönstret stänger, säger ordförande Sten-Inge Fredin till HD.

Men på torsdagskvällen avslöjade Fotbollskanalen en tvärvändning - skåningarna kanske inte alls går i konkurs.

FK: Har ni tagit ett definitivt beslut om konkurs?

– Nej.

FK: Så ni har inte skickat in någon ansökan om konkurs?

– Nej.

FK: Lever hoppet för Ängelholm?

– Hoppet är det sista som överger en, säger vice ordförande Ingvar Johansson till Fotbollskanalen.

ANNONS