Sundqvist straffas för tacklingen på Rosseli Olsen

Jörgen Sundqvist tacklade en försvarslös Mats Rosseli Olsen i huvudet. För det straffas han med fem matchers avstängning.

ANNONS
|

Det var i torsdagens möte mellan Brynäs och Frölunda som Mats Rosseli Olsen tvingades lämna isen i förtid. Detta efter att Jörgen Sundqvist kommer in som tredje spelare i en situation och tacklat Rosseli Olsen i huvudet.

LÄS MER: Ilskan efter överfallet: "Vill ha bort det här"

Nu berättar SHL att Jörgen Sundqvist har anmälts till disciplinnämnden och kommer att få sitt straff bestämt under fredagen.

"5:30 in i den tredje perioden kampar Frölundaspelaren, Mats Rosseli Olsen och Brynässpelaren, Lukas Kilström, om pucken. Pucken ligger fri i hörnet när Brynässpelaren, Jörgen Sundqvist, ser ut att åka för att hämta upp pucken. På vägen mot pucken ställer han om skridskorna åt höger och tacklar en försvarslös Rosseli Olsen i huvudet. Rosseli Olsen utgår från matchen och spelade inte mer", skriver disciplinnämnden.

ANNONS

LÄS MER: Oron i Frölunda efter smällen: "Bara att hoppas"

Lite senare under fredagen kom domen mot Jörgen Sundqvist. Han straffas med fem matchers avstängning och tvingas böta 39 100 kronor.

ANNONS