Ludvig Åberg klarade inte cutten efter andra rundan och är därmed utslagen ur PGA Championship. Arkivbild.
Ludvig Åberg klarade inte cutten efter andra rundan och är därmed utslagen ur PGA Championship. Arkivbild. Bild: Charlie Riedel/AP/TT

Succésvensken utslagen: Inte tillräckligt skarp

Succétvåa i sin första major och en klättring till sjätte plats på världsrankningen. Men i PGA-mästerskapen visade golfstjärnskottet Ludvig Åberg att vägen till toppen inte är spikrak.
Han missade kvalgränsen.

ANNONS

– Generellt var jag inte tillräckligt skarp i de flesta delarna av spelet, säger 24-åringen till Svensk Golf.

Det hackade direkt för Ludvig Åberg på Valhalla GC i Kentucky. 72 slag första dagen och en 85:e plats inför den andra i årets andra major.

70 slag på fredagen räckte inte för att klara kvalgränsen. Åberg låg på par efter två dagars spel vilket var ett slag från cutten.

– Idag hade jag bättre kontroll på bollflykten än igår. Jag kände att jag kunde sätta upp mig för att slå fade, draw och rakt emellanåt. Så det var mycket som var bra. Men återigen, generellt var jag inte tillräckligt skarp.

ANNONS

Inte optimal uppladdning

Det svenska stjärnskottet spelade 17 tävlingar i rad utan att missa kvalgränsen. Senast var i Scottish open förra sommaren, som nyblivet proffs.

Åberg hade inför PGA-mästerskapen inte tävlat på några veckor och han avstod från spel på PGA-touren i förra veckan på grund av lättare knäproblem.

– Om man kollar på hur jag förberedde mig var det kanske inte optimalt. Såklart blev det lite konstigt i och med att jag inte spelade förra veckan. Att ta ledigt tre veckor före en major är kanske ingenting vi kommer att göra i framtiden, säger han.

Han fick en flygande start på karriären i de stora tävlingarna genom att bli tvåa i sin allra första major i april. US Masters. Nu får han ladda om, träna och spela på USA-touren fram till nästa major, US Open, i mitten av juni.

Fyra svenskar kvar

Fyra andra svenskar får spela vidare i helgen. Bäst till ligger Alex Norén på -5, följd av Alexander Björk på -4, Jesper Svensson på -3 och Sebastian Söderberg på -2.

Amerikanen Xander Schauffele leder tävlingen på totalt 130 slag, -12.

Tävlingen avbröts på grund av mörker när 18 spelare fortfarande inte hade spelat klart och återupptas på lördagen.

ANNONS