Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

180421-ibfinalherr-664171_se.gp_1.jpg
Storvreta firar sitt femte SM-guld.

Storvreta vann giganternas kamp

Det var giganternas möte. Då var Storvreta numret större än Falun inför ett fullsatt Globen. Storvreta är svenska mästare 2018 efter 6–2 mot Falun.

Storvreta och Falun har varit svensk innebandys stora giganter och hade inför årets final lagt beslag på de senaste åtta SM-gulden, fyra guld vardera. Senast ett annat lag vann guldet var AIK 2009. Lägg därtill att Falun aldrig förlorat en final som man varit i.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Och inför årets final så talades det om ”det största mötet i historien”. Ettan mot tvåan i grundserien. Och det märktes inte minst på de välfyllda läktarna i Globen där det bitvis kokade i rött och rosa vrål.

Det var till slut de röddraperade Storvreta-fansen som fick jubla högst. Trots en tappad 2–0-ledning så kunde man ånyo gå ifrån till 4–2, och det skulle inte Uppsalalaget tappa.

Jag gick och la mig med en känsla av att inga skulle kunna slå oss. Falun är ett fantastiskt lag, men vi har varit så starka den här säsongen. Det känns så fantastiskt att vinna guld, säger Valdemar Ahlroth som satte det viktiga 4–2-målet.

Flygande start

Storvreta fick också en flygande start på finalen. Sju minuter in i första perioden kom ledningsmålet via Filip Stenmark och minuten efter satt Jimmie Pettersson 2–0. En drömstart med andra ord.

Men den starten skulle komma av sig och gå förlorad. För tre minuter från slutet så störtade Faluns Thomas Holmgren fram och reducerade till 2–1 med ett distinkt skott.

Och 7.02 in i andra perioden vispade Faluns storstjärna Alexander Galante Carlström iväg ett skott som Viktor Klintsten släppte en retur på. Då högg Rasmus Enström till sig den och fick upp bollen i luften och slog in 2–2.

"Matchen gick på två sekunder"

Inget som stressade upp Storvreta-lägret nämnvärt.

Äh, det var ingen fara, det var mycket kvar. Vi har haft en semifinalserie där det vänt hur som helst, säger lagets veteran Jesper Berggren som nu vunnit fem guld med klubben.

Innan andra perioden var över stod det ändå 4–2 på resultattavlan till Storvretas favör. Först tog Fredrik Lindholm vara på Valdemar Ahlroths skott och satte 3–2. Sedan dunkade Ahlroth själv in 4–2 från distans.

- Det var mitt första skott som jag fick fram, tror jag. Det känns som att matchen gick på två sekunder jag minns mitt mål men annars så känns det som att det är tomt, säger Ahlroth.

"Det blir rejv-deluxe"

Det blev aldrig riktigt spännande i sista perioden. Storvreta höll undan mycket tack vare ett granitstarkt försvar och en vass målvakt i Viktor Klinsten. I ett sista desperat försök att forcera tog Falun ut målvakten, men det resulterade i stället med att Storvretas poängkung Albin Sjögren satte 5–2 i tom bur. Sedan ökade Alexander Rudd på till 6–2 och säkrade klubbens femte SM-guld. Därmed är man i kapp och tangerar IBK Lockeruds rekord på fem SM-triumfer.

Hur ska ni fira det här?

Det kommer bli rejv-deluxe i kväll, jag har aldrig vunnit ett SM-guld på den här nivån, så vi får se hur det blir, säger Valdemar Ahlroth.

Fakta: Senaste herrmästarna i innebandy

TT

2018: Storvreta.

2017: Falun.

2016: Storvreta.

2015: Falun.

2014: Falun.

2013: Falun.

2012: Storvreta.

2011: Storvreta.

2010: Storvreta.

2009: AIK.

Mest läst