Luis Suarez firar efter sitt andra mål i matchen.

Storseger för Barcelona i El Clasico

Real Madrid-tränaren Julen Lopeteguis första El Clasico är nog något han snabbt vill glömma, och frågan är om han får uppleva en till. Barcelona, utan en skadad Lionel Messi, vann komfortabelt med 5–1 efter ett hattrick av Luis Suarez.

|

Hemmalaget Barcelona hade bättre kontroll på matchen inledningsvis. Efter tio minuter öppnade det upp sig på vänsterkanten för Jordi Alba som fint tog ner en långboll och avancerade framåt. Luis Suarez rusade mot mål men fick inte bollen. I stället öppnade det upp sig för en eftersläpande Philippe Coutinho som på ett tillslag slog in Albas inspel i mål.

Suarez ordnade straff

I den 27:e minuten inträffade en straffsituation när Luis Suarez föll efter en duell med Raphael Varane. Huvuddomaren friade men valde efter hjälp av VAR att blåsa straff. Suarez tog själv hand om straffen. Han sköt den hårt till vänster, tätt intill stolpen. Thibaut Courtois gick åt rätt håll, men förgäves. 2–0 till Barcelona och en rejäl uppförsbacke för Julen Lopetegui och hans Real Madrid.

Det var inte mycket som talade för Real Madrid i första halvlek. Men i andra satte gästerna fart. Det tog bara fem minuter så hade reduceringen kommit genom Marcelo.

Bortalaget fortsatte att trycka framåt men i stället för en kvittering punkterade Luis Suarez matchen. I matchminut 75 gjorde han 3–1 för att sju minuter senare elegant chippa in 4–1. Nyligen inbytte Arturo Vidal fastställde sedan slutresultatet till 5–1.

"Ansvaret hos tränaren"

Real Madrid har nu tre raka förluster och totalt fem matcher i rad utan seger i La Liga. Medan Barcelona toppar tabellen ligger Real Madrid sju poäng efter, på nionde plats.

- Vi vet alla hur fotbollsvärlden fungerar, och det slutgiltiga ansvaret ligger hos tränaren. Jag är inte dum men här vinner vi och förlorar vi tillsammans. Vi är i ett tidigt skede av säsongen, och jag tror att Madrid kommer att få fira, säger Lopetegui.

John Guidettis Alaves har varit ligans sensation under hösten. Mot Villarreal vände man och vann med 2–1, dock utan den svenske landslagsmannen som satt på bänken hela matchen. Borja Baston avgjorde i 94:e minuten efter att bara ha varit på planen i en minut. Alaves ligger nu på andra plats, en poäng efter Barcelona.