Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Supportrarna till Västerås bandydamer fick jubla mest i premiäromgången när Söråker besegrades med 3–0. Arkivbild

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Storasyster bäst i premiären

Svenska mästarna Kareby fick en enkel match i premiären av damernas elitserie i bandy. Det blev hela 11–2 mot Sandviken. SM-finalisten Västerås slog Söråker borta med 3–0.

När förra säsongens SM-tvåa Västerås besökte Söråker i damernas bandypremiär så var det en riktig familjematch. I Söråker återfanns mamma Eleonore Persson och lillasyster Erica, 20 år. I Västerås, storasyster Malin, 22 år, utsedd till säsongens bästa spelare förra vintern.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Och det var Malin Persson som gick segrande ur matchen då hon assisterade till Charlotte Selbekks två mål när Västerås vann med totalt 3–0. Dessutom verkar det som att Persson börjat vänja sig vid att spela i Västerås. Förra säsongen när lagen möttes så var hon av gammal vana på väg in i Söråkers avbytarbås. Den missen gjorde hon inte den här gången.

Missade målet gjorde knappt spelarna i det svenska mästarlaget Kareby när man tog emot Sandviken. Till slut blev det seger med hela 11–2. Redan efter tio minuter stod det 4–0 och 7–1 efter en halvtimmes spel vilket också var halvtidsresultatet. Camilla Johansson satte fem av Karebys mål.

Skirö slog Villa-Lidköping med 4–3 efter att haft ledningen med 3–0 och 4–1. Sanna Gustafsson gjorde två mål för Skirö medan Agnes Öberg stod för två när Villa var nära att komma ikapp.

Mötet AIK–Skutskär sköts upp till 22 november.