Stor dramatik när Pixbo räddade finaldrömmen

Helt jämnt med knappa fyra minuter kvar - då klev lagkapten Ida Sundberg fram och prickade in avgörandet för Pixbo borta mot Iksu. Ett mål som håller den regerande mästarens finaldröm vid liv. – Vi ska vara så stolta över oss själva, säger matchhjälten till TV4 Sport.

|

Pixbo reste till Umeåmed vetskapen att det vid förlust skulle vara färdigspelat för den här säsongen. Och att det var vinna eller försvinna syntes på Mölnlycke-lagets uppträdande.

Gästerna började piggt och inspirerat och redan efter 3.40 skickade Linda Andersson in 0-1.

I den andra perioden blev det ordentlig fart på målskyttet i båda lagen. Först kvitterade Sara Joelsson innan Eliska Krupnova och Cecilia Habib Westh med ett mål vardera gjorde att gästerna tog tillbaka kommandot. Innan perioden var över hann dock hemmalaget med att svara två gånger om och det var helt jämnt inför slutakten.

Drygt tio minuter in i den tredje perioden hittade Krupnova 3-4 från nära håll, men Iksu gav sig inte och bara minuten senare var det än en gång kvitterat. Där och då hängde säsongen på en skör tråd för fjolårsvinnaren. Men trots flera tappade ledningar i matchen skulle Pixbo till slut få till ett segermål.

Med knappa fyra minuter kvar petade Lisa Andebratt ett frislag i sidled, lagkapten Ida Sundberg tvekade inte utan skickade in bollen i nät.

"De har all press"

– Jag är inte direkt den främsta målskytten i laget men det är kul att kliva fram när det behövs, säger matchhjälten till TV4 Sport.

Trots ett par riktigt farliga Iksu-chanser under slutdelen av matchen lyckades gästerna freda sitt mål.

– Vi ska vara så stolta över oss själva, allihopgör det jättebra.

Resultatet innebär att Pixbo reducerar till 1-2 i matcher. Närmast väntar en fjärde match i Mölnlycke på långfredagen.

– Det talar för oss nu, vi har ingenting att förlora. De har all press på sig, säger Sundberg.