Stor dramatik när Frölunda vände och vann

Fjärde raka segern för Frölunda är ett faktum efter 2–1 mot Brynäs. Men för andra matchen i rad tvingades en av spelarna lämna isen i förtid.

|

Tre raka segrar för Roger Rönnberg och hans Frölunda. Den sviten såg ut att ta stopp under torsdagskvällen i Gävle. Men Frölunda vände och vann på bortais och tog säsongens första seger mot Brynäs.

Efter att ha förlorat de två första mötena med 4–0 och 4–1. Lika svårt att göra mål på David Rautio hade Joel Lundqvist och hans lagkamrater under torsdagskvällen – till en början.

– Benen är fräscha. Vi har laddat om och är redo för en ny match, sa Carl Grundström till C More inför nedsläpp i Gavlerinken.

I den första perioden saknades det inte chanser – däremot skärpa i avsluten. Frölunda fick chansen i powerplay efter att Elias Fälth blivit utvisad. Då slog man pucken till icing och åkte offside.

Närmast att spräcka nollan i den första perioden var Juuso Ikonen som dock prickade ribban bakom Johan Mattsson.

"Väldigt få minuter som är bra"

Johan Mattsson som tidigare under säsongen har hållit nollan två gånger fick dock kapitulera under den andra perioden. Kevin Clark fick pucken av Jesper Jensen och lyckades överlista Mattsson som i samma sekvens sparkade målburen ur sitt läge. Domarna kunde dock helt korrekt döma mål för Brynäs efter en videobedömning.

Glädjen kunde dock blivit kortvarig för Brynäs när Jan Mursak hittade Simon Hjalmarsson. Men ”Hjalle” hade inte turen med sig den gången utan prickade stolpen bakom David Rautio som kunde pusta ut.

– Vi har väldigt få minuter som är bra i den här perioden. Vi öppnar upp oss för mycket och bjuder på spelvändningar. Det är lite naivt av oss, säger Roger Rönnberg till C More.

Matchstraff efter fula tacklingen

I den tredje perioden åkte Jörgen Sundqvist ut för matchstraff efter att han tacklat Mats Rosseli Olsen i huvudet när norrmannen inte såg Sundqvist. I spel fem mot fyra i fem minuter lyckades Frölunda inte göra mål.

Men precis det numerära överläget var över slog Jan Mursak till och kvitterade och satte därmed slut på Frölundas måltorka mot Brynäs.

David Rautio som imponerat under matchen stod för en tavla med drygt åtta minuter kvar när Adam Almquist handledsskott smet in intill första stolpen. Ett mål som blev matchens sista.

Nu återstår endast fyra matcher för Frölunda, HV71, Växjö, Karlskrona och just Brynäs innan det är dags för slutspel i SHL.