Stojan Lukic om kvalplatsen som slarvades bort

Stojan Lukic, 38, kan inte helt släppa drömmen om en kvalplats till allsvenskan. En kvalplats som Öis slarvade bort.
– Jag grämer mig fortfarande över vår förlustsvit, säger han.

ANNONS

Drömmen om en kvalplats till allsvenskan lever fortfarande för Öis. En seger mot Jönköping-Södra gör att det "bara" är åtta poäng till kvalplatsen som AFC Eskilstuna innehar.

– Vi har ju tre vinster på de fyra senaste, så det är en bra trend. Men jag grämer mig fortfarande över den sviten vi hade med elva matcher utan någon seger som vi hade. Utan den, ja, tänk om vi bara tagit två segrar på de elva matcherna så hade vi haft en chans på kvalplatsen, säger Stojan Lukic.

Är det kört för er?

– Jag kan bara tala för mig själv, jag ger aldrig upp på något sätt. Sen är det inte så att jag siktar på det med tanke på vad som krävs och att vi inte har det i egna händer. Jag tänker mer på att avsluta på bästa sätt och förbereda oss för nästa säsong.

ANNONS

"För mycket snack om ålder"

Han har hunnit bli 38 år gammal och skrev under sommaren på en förlängning med Öis och stannar över nästa säsong.

Nuförtiden gäller en säsong i taget för målvaktsveteranen.

– Jag tycker jag presterar fortfarande och 38 är en ålder, det är det. Men för mig handlar det inte om en siffra, utan jag tycker jag har presterat bra. Det har känts bra och det känns bra nu också. Jag tycker fortfarande det är lika roligt med fotbollen annars hade jag fan inte hållit på fortfarande. Det här är världens bästa jobb, inget snack, säger han.

Varför är det världens bästa jobb?

– Först och främst att man får känna att man presterar och utvecklas, ja, då finns det ingen anledning att lägga av. Jag tycker fortfarande helheten är fantastisk rolig och att gå till jobbet är det bästa som finns.

Hur länge krigar du på?

– Det blir ett år i taget. Men så länge man fortfarande håller och presterar så är det ingen idé att lägga av. Jag kan tycka att det blivit lite väl mycket ålderssnack i år och det är vad du presterar som borde avgöra.

För mycket fokus på ålder inom fotbollen?

ANNONS

– Ja, tyvärr är det så! Det är jävligt coolt att vara 17 år och spela. När de unga spelarna gör ett misstag så spelar det ingen roll, det är mer synd om de grabbarna. Men om du är 35-38 och gör ett misstag så har du varit med för länge och börjar bli för gammal. Man är slut helt enkelt. Sen förstår jag det snacket men jag upplever det lite som att det är för mycket snack om ålder.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS