Stjärnan: "Det som får mig att kliva upp ur sängen"

Superstjärnan Lindsey Vonn siktar på en comeback efter nyår. Skadorna har avlöst varandra på senaste tid men hon siktar fortfarande på att peta ner Ingemar Stenmark från tronen. – Rekordet är det som får mig att kliva upp ur sängen varje morgon, säger hon till Eurosport.

ANNONS
|

Lindsey Vonn, 32, jagar Ingemar Stenmarks rekord när det gäller antalet segrar i Världscupen. Den svenske legendaren slutade på 86 och Vonn jagar bakom på 76. Senaste tiden har hon dock varit skadedrabbat. Senast har det varit en bruten arm som ställt till det för henne. Men amerikanskan siktar på att göra comeback efter nyår i skidbacken.

– Jag jobbar så hårt jag kan för att komma tillbaka till dit jag var innan. Jag läker normalt sett ganska bra, men man vet aldrig. Men jag hoppas bara på lite tid i januari, säger hon till Eurosport.

Trots att hon börjar bli van vid att rehabträna efter alla sina skador så beskriver hon den senaste som just den jobbigaste.

ANNONS

– Det här är en av de mest smärtsamma skador jag någonsin har haft. Jag gick på smärtstillande mycket längre än jag brukar. Jag brukar vanligtvis sluta med dem en eller två dagar efter operationen och jag mår bra. Den här gången tog jag dem i en och en halv vecka och det är inte likt mig, säger hon.

LÄS OCKSÅ:Aslöjar själv nya kärleken: "Fantastisk"

Just möjligheten att slå Ingemar Stenmarks rekord är den stora moroten för Vonn. Det som får henne att fortsätta kämpa trots bakslagen.

– Rekordet är det som driver mig. Jag älskar det jag gör och vill inte sluta. Men skidåkning, rekordet, är det som får mig att kliva upp ur säsongen varje morgon.

ANNONS