Stjärnorna stöttar efter tragedin: "Be för dem"

Det brasilianska fotbollslaget Chapecoense var på väg mot finalen av Copa Sudamericana när flygplanet kraschade. Nu får laget stöd från hela världen efter tragedin. ”Be för Chapecoense Real och deras familjer”, skriver tyske stjärnan Lukas Podolski.

ANNONS
|

Laget var på väg för att möta Atlético i den första finalmatchen av Copa Sudamericana, Motsvarigheten till Europa League när olyckan var framme. Deras flygplan störtade och enligt lokala medier ska 22 spelare ha funnits på planet.

Tre spelare, Alan Ruschel, Danilo och Jackson Follman har överlevt kraschen och tagits till sjukhus, enligt borgmästaren i La Ceja, Elkin Ospina.

Efter tragedin får de nu stöd från flera håll. Bland annat från Brasiliens främste spelare Neymar Jr som lagt upp en bild med den hashtag som nu används för att hedra offren #ForçaChape

Även från den tidigare landslagsstjärnan Romário uttrycker sin sorg på Twitter. Romário är numera senator i Rio de Janeiro.

ANNONS

–Bestört av denna tragedi. Min medkänsla går ut till vänner och familjerna till atleter, journalister, teknisk personal och besättningen #ForçaChape

Real Madrids kapten, Sergio Ramos uttrycker också sin sorg på Twitter.

– Våra tankar går till @ChapecoenseReal, alla som har berörts av tragedin och deras familjer. Det finns inte ord för denna sorg. Mycket styrka, twittrar kaptenen.

Den tyske stjärnan Lukas Podolski, med ett VM-guld på meritlistan ger sitt stöd.

”Be för Chapecoense Real och deras familjer”, skriver han på Twitter.

Även Celtic-försvararen, Dedryck Boyata med ett förflutet i Manchester City ger sitt stöd på Twitter.

”Mina tankar och böner är med alla spelare och familjer till Chapecoense”.

Hans landsman, Thibaut Courtois, målvakt i engelska Chelsea stöttar också.

”Mina tankar är med alla spelare i Chapecoense och deras familjer”.

Klubbarna sörjer

Även flera klubbar uttrycker sin sorg för det inträffade. Själva Chapecoense har lagt upp sitt emblem, men bytt ut deras egen lagfärg mot sorgens färg.

”Kämpa Chapecoense Real. Vi står med er. Hela Flamengo och hela nationen stöttar er”, skriver ligakonkurrenten Flamengo.

1958 dog åtta Manchester United-spelare i en flygkrasch utanför München när laget var på väg hem från en Europacupmatch i Belgrad. Nu stöttar United det brasilianska fotbollslaget Chapecoense efter flygolyckan i Colombia.

ANNONS

"Manchester Uniteds tankar är med @ChapecoenseReal och alla som drabbats av tragedin i Colombia", skriver den brittiska storklubben på Twitter.

”Tankarna hos samtliga i Legia Warzawa är med de drabbade i Chapecoense Real, deras familjer och alla fans”, skriver Champions League-klubben Legia Warzawa.

”Tänker på er”, skriver storklubben Arsenal.

”Vi är med er”, skriver turkiska Fenerbache.

"Allt vårt stöd och vår solidaritet till offren och familjerna som påverkas av tragedin", skriver Barcelona.

ANNONS