Finländske målspottaren Patrik Laine byter Winnipeg mot Columbus i NHL. Arkivbild.
Finländske målspottaren Patrik Laine byter Winnipeg mot Columbus i NHL. Arkivbild. Bild: Jeffrey T. Barnes/AP/TT

Stjärnorna byts mot varandra i stor NHL-affär

ANNONS

Stjärncentern Pierre Luc Dubois flyttar från Columbus till Winnipeg i NHL-ishockeyn och finländske målspottaren Patrik Laine går åt andra hållet.

Därmed är spekulationerna över kring två missnöjda stjärnor som krävt att få byta klubb.

Dubois skrev ett nytt tvåårskontrakt, värt motsvarande drygt 80 miljoner kronor, så sent som på nyårsdagen men Columbus tränare John Tortorella avslöjade precis före NHL-starten att stjärnan bett om en trejd.

Många klubbar har jagat 22-åringen, som snittade en poäng per match på tio slutspelsmatcher i somras, sedan det blev känt att han ville flytta.

Winnipegs finländske målspruta Patrik Laine har varit missnöjd sedan han petades ned i andrakedjan under förra säsongen.

ANNONS

Laine, 22, har gjort 140 mål på 306 NHL-matcher.

I affären ingår också Winnipegs forward Jack Roslovic som följer Laine till Columbus och Winnipeg får Columbus draftval i tredjerundan 2022 som en del i den stora stjärnaffären.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS