Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Stjärnans supersäsong: "Får tatuera in 2017"

Tidernas målrekord, proffskontrakt och en plats i landslaget. RIK:s Linus Arnesson har haft en supersäsong. – Jag får tatuera in 2017, året då allt hände, säger han.

ANNONS
|

Fast det allra största har inte hänt än, åtminstone inte i skrivande stund på onsdagskvällen.

– Vi ska bli föräldrar när som helst – det är redan övertid, säger Arnesson som intagit fullt beredskapsläge.

Men redan den 14 juni väntar ett nytt och spännande handbollsuppdrag för 27-åringen.

Debut i A-landslaget

Linus Arnesson finns med i den trupp som spelar EM-kval borta mot Montenegro i Niksic.

Det är hans första uppdrag i den blågula A-tröjan, ett resultat av en kanonsäsong som först ledde till en plats i ligalandslaget och som sedan fortsatte till det ”riktiga” landslaget.

– Det är ju något jag hoppats på väldigt länge, så jag blevväldigt glad när jag blev uttagen. Det här är stort för mig, säger han inför debuten.

ANNONS

Trots att Sverige är klart för EM i Kroatien i januari 2018är det ett tungt lag som förbundskapten Kristján Andrésson tagit ut till de två matcherna där Slovakien väntar tre dagar senare. Den matchen spelas i Lidköping.

Linus delar positionen som mittnia med Jim Gottfridsson (Flensburg-Handewitt) som hunnit komma upp 48 A-kamper.

Tuff konkurrens

– Konkurrensen i laget är tuff, det är bara på att hoppas på att jag får spela så mycket som möjligt, det är onekligen ett bra skyltfönster, säger Linus Arnesson och fortsätter:

– Går det sedan bra i höst så kanske det öppnas en möjlighet att få spela EM i januari, det hade varit fantastiskt roligt, säger han.

Under hösten väntar alltså proffslivet i Bundesliga där Linus Arnesson sedan en tid är klar för hårt satsande Bergischer HC.

– Att bli proffs i Bundesliga är en pojkdröm som gått i uppfyllelse, även om jag förstås inser att det blir tufft, säger han.

Bäst genom tiderna

Vägen dit har han tagit via en riktigt bra säsong i Redbergslid som slutade på tredjeplats i ligan, bästa resultatet på många år. Plumpen i protokollet var förstås att RIK åkte ut mot Sävehof i kvartsfinalen – trots en ledning med -2-0 i matcher.

– Det var riktigt surt och tog sin tid att komma över, säger han.

ANNONS

Bättre upp för Linus Arnesson var förstås det åtråvärda rekordet som RIK:s bäste målskytt genom tiderna.

När Handbollsligan summerades hade han dessutom vunnit assistligan, utsetts till den nyttigaste och mest värdefulla lagspelaren samt tagit plats i ligans stjärnlag.

– Den här säsongen kan man inte klaga på, säger Linus Arnesson ödmjukt.

Han fortsätter:

– Jag får leta upp ett ledigt hål på kroppen och tatuera in 2017, året då allt tycks hända, säger han.

Fotnot: Grupperna till EM lottas i Kroatien den 23 juni.

ANNONS