Henrik Stenson läser ännu en putt.
Henrik Stenson läser ännu en putt.

Europa bara en poäng efter USA

Europa har fått vittring på USA – och är ute efter en ny mirakelvändning i Ryder Cup. Ställningen är 6,5–5,5 efter dagens foursome. Henrik Stenson i par med 22-årige debutanten Matthew Fitzpatrick lyckades dock inte.

ANNONS
|

Stenson/Fitzpatrick tappade redan på första hålet, och när Brandt Snedeker och Brooks Koepka även tog hem det fjärde hålet såg det riktigt illa ut.

Tack vare en birdie på sjuan var lag Stenson bara ett enda hål efter, men varje gång de skapade sig bra lägen så gjorde amerikanerna samma sak. Matchen avgjordes egentligen på det 14:e och 15:e hålen när USA mirakelräddade en delning på det första hålet och sedan satte en långputt för seger på det andra.

När Fitzpatricks inspel på det 16:e hålet klart gick i vattnet var saken klar.

ANNONS

- Det stod och vägde men de hade lite mer flyt, annars tycker jag det var ganska jämnt, men kanske inte den mest välspelade matchen, sade Stenson.

- Vi behöver spela bättre än amerikanerna härifrån och det kommer krävas ganska mycket bra golf. Så vi har händerna fulla.

Ställningen just nu: 6,5–5,5 efter att Sergio Garcia och Rafa Cabrera Bello tagit in ett fyrahålsunderläge.

För fyra år sedan, i det senaste mötet på amerikansk mark, stod Europa för "Miraklet på Medinah" i en sanslös vänding under sista dagens spel. I årets Ryder Cup på Hazeltine har Europa nästan ätit upp hela det 4–0-försprång som USA hade efter de första foursomematcherna.

Henrik Stenson får dessutom spela samtliga fem matcher, han finns även med i kvällens bästboll i par med Justin Rose.

Fakta: Kvällens bästbollmatcher

19.30 (svensk tid): Brooks Koepka/Dustin Johnson – Rory McIlroy/Thomas Pieters

19.45: JB Holmes/Ryan Moore – Danny Willett/Lee Westwood

20.00: Phil Mickelson/Matt Kuchar – Martin Kaymer/Sergio Garcia

15.20: Patrick Reed/Jordan Spieth - Justin Rose/Henrik Stenson.

ANNONS