Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

170824-pgaslutspel-517875_se.gp_1.jpg
Henrik Stenson i helgen.

Stenson långt efter täten

Henrik Stenson, som vann på USA-touren i förra veckan, inledde lite svajigt i USA-tourslutspelet med en 69-rond.

I söndags vann den svenske golfstjärnan i North Carolina, hans sjätte seger på USA-touren. Det var en självförtroendehöjare inför slutspelet, där vinnaren åker hem med motsvarande 81 miljoner kronor. Stenson brukar trivas i det, och för fyra år sedan vann han hela slutspelet.

Den första av fyra slutspelstävlingar spelas på Glen Oaks Club i Old Westbury utanför New York.

Men det gick inte riktigt som världssexan tänkt sig i inledningen. Han gjorde visserligen tre birdies, men även två bogeys och är fem slag, på ett under par, efter den tidiga ledaren Russell Henley, USA.

Stenson ligger efter första ronden på en delad 20:e plats.

David Lingmerth gick på 71 slag och ligger på delad 55:e plats. Jonas Blixt är ytterligare ett slag bakom.

De två laddade upp inför slutspelet med fel klubbor.

"Jag lyckades sätta några straffar", skriver David Lingmerth på Instagram efter ett ishockeypass med New York Islanders.

"En riktigt rolig möjlighet. NHL-spelarna imponerar verkligen. Från min sida var det lite rostigt", skriver HV71-supportern David Lingmerth på Twitter.

Jonas Blixt, som enligt ett Twitter-inlägg också trivdes på isen, spelade tv-pucken för Värmland innan han valde att satsa 100-procentigt på golfen.

Fakta: USA-tourens slutspel

USA-tourens slutspel, Fedex Cup, omfattar fyra tävlingar som spelas i augusti–september. Slutspelstävlingarna ger fyra gånger så stor belöning – 2 000 poäng till segraren – som en ordinarie tourtävling vilket möjliggör stora omkastningar på "ledartavlan".

Säsongens 125 bästa spelare är kvalificerade till den första tävlingen, de 100 bästa går vidare till den andra, 70 spelar den tredje och topp 30 gör upp om titeln i den sista.

Till finaltävlingen görs en omseedning som ger alla 30 en teoretisk chans att vinna sammanlagt. De fem bästa inför avgörandet på East Lake-banan i Atlanta har allt i egna händer och tar hem titeln vid seger.

Slutspelet har en prispott på 35 miljoner dollar, motsvarande 284 miljoner kronor. Segraren får 10 miljoner dollar, tvåan 3 miljoner och trean 2 miljoner. Dessutom har varje tävling 8 miljoner dollar i prispengar att fördela.

Mest läst