Henrik Stenson. Arkivbild.
Henrik Stenson. Arkivbild. Bild: Lynne Sladky/AP/TT

Stenson tillbaka på Europatouren efter LIV-beslut

Henrik Stenson finns med i startlistan för DP World Tour-tävlingen i Abu Dhabi, Förenade arabemiraten, som spelas om två veckor, enligt tävlingens officiella webbplats.

ANNONS
|

Kommer den 46-årige svenske golfstjärnan till start blir det i så fall hans första tävling på touren sedan hans beslut att tacka ja till spel på den kritiserade och saudistödda LIV-touren.

I och med sommarens LIV-beslut blev Stenson av med sin roll som Europas Ryder Cup-kapten. Enligt Golf Channel är LIV-spelare tillåtna att spela på DP World Tour (tidigare Europatouren), tills vidare.

Tävlingen i Abu Dhabi den 19–22 januari är en del av tourens så kallade Rolex Series-tävlingar.

Henrik Stenson missade kvalgränsen i British Open i juli. Tävlingen han vann 2016 och då blev historisk som förste svenske herrspelare att vinna en så kallad major.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS