Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Starten som får klubbdirektören att gnugga sina händer

Sportsligt som publikt har Sävehof fått en bra start i nya arenan. - Men det är för tidigt att dra några långtgående slutsatser, säger Klubbdirektören Stefan Albrechtson.

En månad har gått sedan herr- och damlagen premiärspelade och segrade inför 3 700 i den fullsatta arenan.
Därefter de båda seniorlagen fram till onsdagens avkast tagit ytterligare varsin seger i den nya hemmahallen, mot Skuru respektive Guif.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Stark inledning

- Att damerna skulle inleda säsongen bra var ganska väntat, medan det var något mer överraskande att det skulle gå så bra för herrarna eftersom vi inte riktigt visste var vi hade dem. Icke desto mindre är det väldigt roligt med en så stark inledning, säger Stefan Albrechtson.
De sportsliga framgångarna, inte minst damernas start i Champions league, får förstås klubbdirektören att gnugga sina händer även av ekonomiska skäl.
 Det är klart att det hänger ihop, går det att bra på plan så höjs temperaturen och det publika intresset blir hetare, säger han.

Dubbelt snitt

När Sävehofs representationslag spelade i Partillebohallen hade damerna ett publiksnitt på närmare 600 personer medan herrarna låg på ungefär det dubbla.
I den nya arenan är förhållningssättet mellan lagen densamma medan man budgeterat på ett snitt på cirka 1 000 personer när damerna spelar och ungefär det dubbla för herrarna.
 Det håller vi hittills – och ligger till och med över. Det ser förstås bra ut, men jag tycker att det är för tidigt för att dra några större slutsatser, vi har spelat för få matcher för det. Men min känsla och min förhoppning är att det blir ännu bättre under säsongen, säger Albrechtson.

Sålda kort

Sålda säsongskort- och sponsorkort ger möjlighet till cirka 2 000 besökare per match.
- Sedan varierar det förstås när det gäller hur många som verkligen kommer. Går det bra kommer sannolikt fler per match liksom att den rena biljettförsäljningen ökar, säger han. 
      

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.