Maja Stark lyckades inte i kvalet till LPGA-touren.
Maja Stark lyckades inte i kvalet till LPGA-touren. Bild: Rickard Nilsson/TT

Stark missade i LPGA-kvalet – kan få ny chans

ANNONS

21-åriga golfaren Maja Stark har haft en sensationell start på proffskarriären sedan hon lämnade amatörlivet i somras.

Men i veckans "steg 2"-kval till den amerikanska LPGA-touren i Venice, Florida, kom en rejäl motgång för skånskan. Stark, som redan har vunnit två gånger på Europatouren, lyckades inte vara bland de 45 bästa, vilket var vad som krävdes för att att ta sig vidare till det avslutande kvalet i Alabama i december.

Stark fick en tung start med 75 slag i torsdags och har fått jaga sedan dess. Det räckte inte att hon spurtade fint på söndagen, 71 slag, till slut var hon sex slag från ett tourkort.

ANNONS

Hoppet om att få spelrättigheter till LPGA-touren är ändå inte ute för Maja Stark. Topp fem på Europatourens rankning vid säsongens slut – svenskan är just nu sexa – får nämligen också spela slutkvalet.

Av de tio svenskor som var med i veckans kval säkrade två spelare en plats i slutkvalet: Linn Grant och Beatrice Wallin.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS