Stal bil och körde rattfull till OS-byn

Kanadas framgångar i OS överskuggas nu av en incident som landet inte lika sannolikt vill bli förknippad med. Enligt CBC har en kanadensisk skicrossåkare stulit en bil och kört rattfull till OS-byn.

ANNONS
|

Kanada tog sin 28:e medalj i de olympiska spelen i Pyeongchang på lördagsmorgonen, när Sebastien Toutant tog guld i big air. Det innebär att landet har placerat sig på en andraplats i medaljligan efter Norge.

Nu skuggas succéerna av en mindre framgångsrik händelse.

CBC rapporterar att en kanadensisk OS-deltagare, som tävlar i skicross, blev gripen för bilstöld på lördagsmorgonen av sydkoreansk polis. I den stulna bilen ska skicrossåkaren ha kört rattfull till OS-byn med 1,6 promille i blodet.

"Vi ser väldigt allvarligt på det här"

Den gripna ska sedan ha släppts från polisstationen på lördagsmorgonen, sydkoreansk tid. Enligt CBC ska skicrossåkaren ha stulit bilen tillsammans med sin fru och en tränare och bilen ska redan ha varit igång när de hoppade i den.

ANNONS

Den kanadensiska olympiska kommittén bekräftar uppgifterna till CBC.

– Vi ser väldigt allvarligt på det här, säger Chris Overholt, ordförande för den olympiska kommittén, till CBC.

Han meddelar till CBC att han inte vill lämna mer information om händelsen, inklusive namn på den gripna, medan polisens utredning pågår.

CBC:s reportrar Susan Ormiston och Nil Köksal skriver om händelsen på Twitter.

ANNONS