Stahre presenterad av San José

I torsdags meddelade Häcken att Mikael Stahre – mot deras vilja – brutit kontraktet. Natten till lördagen presenterade San José Earthquakes Stahre som ny huvudtränare. – Jag kommer att ge allt jag har för ”the Quakes” säger Stahre i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Det slog ner som en bomb på Hisingen. Mikael Stahre, med två år kvar på kontraktet, meddelande plötsligt klubbledningen att han inte tänkte fullfölja det. Häckens sportchef Sonny Karlsson var uppenbart besviken, men tvingades konstatera att ”Stahre har lämnat huset”.

Som det tidigare spekulerats i är det den amerikanska klubben San José Earthquakes som lockat till sig tränaren. Natten till lördagen, svensk tid, presenterades han på klubbens hemsida.

– Vi är en ambitiös klubb och tror att hans omfattande erfarenhet och meritlista kommer att utgöra en stor påverkan i vårt omklädningsrum och att det kommer att leda oss mot framgång, säger klubbens ordförande Tom Fox till sajten.

ANNONS

Mikael Stahre kommenterar också övergången och säger bland annat:

– Jag är väldigt stolt över att vara ny huvudtränare för San José Earthquakes. Jag kommer att ge allt jag har för ”The Quakes och jag är väldigt glad över att vara en del av klubbens framtid.

Tränaruppdraget i Kalifornien blir Stahre tredje utomlands. Han har tidigare varit verksam i Grekland och Kina.

ANNONS