Norge krossade konkurrenterna

Det norska stjärnorna körde över sina konkurrenter i stafetten. Marit Björgen kunde defilera i mål efter en ny uppvisning.

ANNONS
|

Sverige var med bra efter den första sträckan som kördes av Ida Ingemarsdotter. Svenskan var var bra med in på varvningen och lämnade över till Sofia Henriksson – somhade det tungt mot Heidi Weng och tappade rejält. GP träffade henne efter loppet.

– Jag ville förvalta det fina läget jag fick, men det var en tuff uppgift. Man blir lite frustrerad på sig själv, för det var ju av en nyckelsträcka. Men jag kunde inte göra så mycket mer, hon leder ju världscupen av en anledning.

– Jag är ändå nöjd att få kliva upp på pallen första gången som jag är med i en stafett, säger Henriksson.

ANNONS

Charlotte Kalla gjorde vad hon kunde på tredjesträckan men kunde inte hämta in försprånget.

– Jag var otroligt taggad. Tredje sträckan var den jag ofta fick åka i början av karriären och jag var så taggad. Jag försökte värma upp tätt inpå för att mäkta med en tuff öppning, och det tyckte jag att jag gjorde också. Jag tittade inte bakåt förrän jag såg skidspetsar vid fötterna och insåg att ”fan, de andra är fortfarande med”. Men det är svårt att gå ifrån på den här banan, säger hon.

Men på sista sträckan kunde ingen hota Marit Björgen som enkelt kunde fixa segern för Norge före Tyskland och Sverige som knep bronset genom Hanna Falk på sista sträckan.

En magisk helg är däremot över för hemmaåkaren Falk.

– Ja, jag får vänta till 2019 för att få uppleva det här igen. Det var kul. Helt ny situation för mig att få gå ut och slåss om pallplatserna. Himla roligt, säger Falk.

Hon såg ut att göra ett ryck på sista varvet, och hemmapubliken jublade. Men konkurrenterna kom i kapp, och Falk fick gör sitt yttersta för att rädda pallplatsen på upploppet.

–Jag kände mig väldigt pigg i kroppen, så det var jobbigt att ligga bakom och vila i början. Jag ville testa ett ryck och bestämde mig i slutet av första rundan. Jag laddade allt och fick några meter, men sedan täpptes det till igen, så då fick jag lugna mig lite, säger hon till GP.

ANNONS
ANNONS