Daniel Ståhls tränare Vésteinn Hafsteinsson väljer att ta en paus. Arkivbild.
Daniel Ståhls tränare Vésteinn Hafsteinsson väljer att ta en paus. Arkivbild. Bild: Jessica Gow/TT

Ståhls tränare tar paus: "Fruktansvärt trött"

Vesteinn Hafsteinsson, tränare till diskuskastaren Daniel Ståhl, tar en paus. Hafsteinsson känner att han är på väg att gå in i väggen.
– Det är mitt eget fel att jag mår dåligt, säger han till Aftonbladet.

ANNONS

Daniel Ståhl har haft en svängig start på säsongen. Han var långt ifrån 70 meter i Bottnarydskastet i slutet på juni. I helgen kom ännu en misslyckad tävling. Visserligen blev det seger i tävlingen i Hässelby utanför Stockholm, men bara med ett kast på 66,55 meter.

Nu säger Ståhls tränare, Vesteinn Hafsteinsson, till Aftonbladet att han väljer att ta en paus. Detta efter att han känner att han är på väg att gå in i väggen.

Inte första gången

– Sommaren 2016 var jag inlagd på sjukhus två gånger. Då hade jag jobbat 66 dagar i sträck utan att tänka på det. Och jag fick strikta förhållningsorder av min läkare. Nu känner jag igen varningssignalerna och vet var gränsen går. Därför var det dags att ta en paus nu. Jag har jobbat häcken av mig och är bara fruktansvärt trött, säger han till Aftonbladet.

ANNONS

Daniel Ståhl kommer därför att få tävla utan sin tränare på Karlstad GP under onsdagen.

– Ja, jag orkar inte. Jag ska vila tisdag, onsdag och torsdag, säger Vesteinn Hafsteinsson.

Fortsatt världsetta

Daniel Ståhl, VM-guldmedaljör i Doha förra året, är fortsatt bäst i världen även i år med ett kast på 70,25 från tävlingen i Helsingborg den 21 juni.

– Men jag har inte varit nöjd med de sista tävlingarna som Daniel har gjort. Jag är irriterad på hela situationen då jag vet vilken form han är i. Och det är mitt jobb och ansvar att lista ut vad som är fel. Det tar både kraft och energi. Det är visserligen Daniel som kastar, men det är jag som har ansvaret som tränare. Det är jag som måste se till att tekniken sitter, säger Vesteinn Hafsteinsson.

Aftonbladet skriver att Hafsteinsson kommer vara tillbaka på nästa tävling som är på hemmaplan i Växjö på söndag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS