Stänger inga dörrar

ANNONS
|

- Om jag fick frågan skulle jag fundera, säger han.

Arbetet med att hitta en ny förbundskapten efter avgående Per Johansson är igång. På tisdagen samlades förbundets landslagskommitté (Stefan Lövgren, Sara Holmgren, Stefan Karlsson och Lasse Tjernberg) i Stockholm för att diskutera svensk damhandbolls framtid.

- I dagsläget har vi varken en önskeperson eller klara kandidater. Vi vet inte heller exakt vad vi söker. Är det en, två eller kanske tre personer? Vi börjar med ett blankt papper, säger Stefan Lövgren, landslagets general manager.

Ett namn som skulle kunna vara intressant är Sävehofs herrtränare Magnus Johansson, som tillsammans med Per Johansson förde fram Sverige till ett historiskt EM-silver 2010. Efter det mästerskapet valde Magnus Johansson att hoppa av. I våras var han tillbaka, men efter OS återvände han till Sävehof och herrlaget. Men succétränaren stänger inga dörrar för en fortsättning i blågult.

ANNONS

- Jag är jättenöjd med mitt upplägg i Sävehof och trivs väldigt bra med att träna herrarna. Det är där jag lägger mitt fokus just nu, säger Johansson. Det är alltid en ära att få en förfrågan att bli förbundskapten.

Om du skulle få frågan, vad säger du då?

- Då skulle jag fundera på det.

Andra tänkbara eftertränade det spekuleras om är Norges assisterande förbundskapen Mia Hermansson Högdahl, Rustan Lundbäck, tidigare tränare i Sävehof och Thomas Sivertsson, som i fjol fanns med i ledarstaben runt Per Johansson. Som assisterande är Camilla Eriksson – U20-landslagets förbundskapten som har två raka UVM-guld på meritlistan – en het kandidat.

- Det är många namn, bra personer som har en enorm erfarenhet. Men som sagt, vi måste först sätta oss ner och diskutera, fortsätter Lövgren.

ANNONS