Spitcam Jubb tillbaka som vinnare

I förra starten var Spitcam Jubb favorit på V75 i Östersund. Hästen slutade först på sjundeplats och hade inte sin bästa dag. På söndagen var sexåringen tillbaka i gammalt gott slag och vann Silverdivisionen till ett glatt odds.

ANNONS
|

Det finns många stora optimister inom travsporten. Och så finns det Micael Broberg, uppfödare, ägare och tränare till Spitcam Jubb.

Bollnäsamatören Broberg är liksom i en egen division när det gäller att tro på sin häst. Inför söndagens V75-start i Kalmar trodde han på fin segerchans för sin stjärna. Och att hästen skulle hålla ledningen från innerspår.

Allt stämde.

- Jag kan ju inte åka från Viksjöfors till Kalmar utan att tro på bra segerchans. Senast i Östersund blev hästen lite öm i sina fötter. Nu tävlade han med bakskor och jag var säker på att han skulle ta ledningen. I den positionen förlorar han inte många lopp, sade Micael Broberg.

ANNONS

Kaj Widell har vunnit sju lopp med Spitcam Jubb och är imponerad av hästen.

"En härlig häst"

För en månad sedan var ekipaget fyra i Sweden Cup på Solvalla på nya rekordet 1.09,5.

- Han ger sig aldrig. I sista kurvan och inne på upploppet såg det svårt ut mot Bravo Navarone (Lutfi Kolgjini) som kopplade ett litet grepp på oss. Men min häst höll farten fint, samtidigt som Kolgjinis häst stumnade något kort före mål. En härlig häst och en underbar tränare, sade Kaj Widell.

Spitcam Jubb har ingen märkvärdig stam. Men tränare Broberg, som knappt hållit på i tio med hästar, har gjort ett mycket bra jobb med sin ögonsten. Tillsammans med bröderna Jan och Ulf har de ett 30-tal hästar.

- Man måste tro på det man gör och på sina hästar. Annars är det ingen mening att hålla på.

ANNONS

BBS Sugarlight igen

Kalmarsundspokalen kördes första gången 1965 och har blivit en sommarklassiker på Kalmartravet.

I fjol vann BBS Sugarlight på 1.10,2 med Peter Untersteiner i sulkyn. Nu kom andra raka segern för åttaåringen som putsade löpningsrekordet med en tiondel till 1.10,1.

Hästen tränas av norrmannen Fredrik Solberg och sulkyn satt unge lovande kusken Kevin Oscarsson. BBS Sugarlight fick ett fint lopp som trea i andraspår, i sista kurvan var ekipaget ute i tredjespår och över upploppet var de klart starkast.

- Han är fantastisk. Många har sagt till mig att hästen är slut och har gjort sitt på tävlingsbanan, men det är inte så lätt att tävla i världseliten varje gång. Nu fick han visa att han håller toppklass och att tävla i svenska Gulddivisionen är inte så dåligt det heller, sade Solberg.

Mellan 2014 och 2016 gjorde BBS Sugarlight 44 starter, vann 17 och sprang in 6,6 miljoner kronor. Han vann bland annat internationella storloppen Olympiatravet och Oslo grand prix.

Årets säsong har inte börjat lika bra men nu visade Sugarlight sommarform.

ANNONS
TT

ANNONS