Speedwaypremiären i elitserien dröjer till den 1 juni. Arkivbild.
Speedwaypremiären i elitserien dröjer till den 1 juni. Arkivbild. Bild: Anders Wiklund/TT

Speedwaypremiären skjuts upp till juni

Premiären i elitserien i speedway skjuts upp nästan en månad. Tanken var att säsongen skulle starta den 4 maj, men klubbarna och förbundet har nu kommit överens om att vänta till den 1 juni.

ANNONS
|

Förhoppningen är att elitserieklubbarna därmed ska kunna ha fler åskådare på sina matcher i år, samt att förarna lättare ska kunna röra sig mellan länderna de tävlar i.

"Det är många parametrar att ta hänsyn till men vi bedömer nu att dialogen mellan idrotten och regeringen samt vaccinationsutvecklingen är tillräckligt positiv för att våga sätta startdatumet endast fyra veckor fram från den ursprungliga tanken. Den extra tiden gör skillnad för oss. Det är viktigt för oss att kunna genomföra en komplett säsong i år med hänsyn till sponsorer, tv-partner och supportrar. Den första juni åker vi", säger Mikael Holmstrand, ordförande i Elitspeedway Sverige.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS