Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

180121-premiersilvasparkad-601063_se.gp_1.jpg
Marco Silva. Arkivbild.

Sparkar tränaren efter Everton-rykte

Premier League-klubben Watford väljer att sparka tränaren Marco Silva. Delvis på grund av den senaste tidens dåliga resultat – en seger på de elva senaste matcherna – men också på grund av att en konkurrerande Premier League-klubb lär ha visat intresse för Silva.

"Det har varit ett svårt beslut att ta. Vi är övertygade om att det var rätt att anställa Silva och hade det inte varit för att en annan klubb hade visat intresse så hade han fortfarande tillhört klubben", skriver Watford i ett uttalande på sin webbplats.

De menar att intresset från "den konkurrerande klubben" – som enligt flera medier är ligarivalen Everton – påverkat den senaste tidens vissna resultat.

"Det är något som styrelsen tror ha stulit fokus och påverkat klubben negativt med dåliga resultat som följd och att det på långsikt kan äventyra klubbens framtid", skriver Watford.

De dröjde inte länge med att utnämna en ersättare. Bara timmar efter Silvas avskedande annonserade Watford att spanjoren Javi Gracia tar över rodret. 47-åringen blir klubbens tionde manager sedan 2012.

Mest läst