Brynäs assisterande tränare Magnus Sundquist blir huvudtränare när Tommy Sjödin får gå. Arkivbild.
Brynäs assisterande tränare Magnus Sundquist blir huvudtränare när Tommy Sjödin får gå. Arkivbild.

Sparkad Sjödin förvånad: "Känns inte kul"

Trots två raka segrar sparkar Brynäs tränaren Tommy Sjödin och den assisterande tränaren Janne Larsson. Magnus Sundquist tar över som huvudtränare.

ANNONS
|

Brynäs har efter en tuff start på säsongen, med bara en seger i de sju första matcherna, spelat allt bättre på slutet. Men fyra segrar på de sex senaste matcherna och en åttonde plats i tabellen efter 15 omgångar, är inte tillräckligt, anser ledningen.

För en månad sedan fick sportchefen Stefan Bengtzén sparken och på måndagsmorgonen fick tränarduon Tommy Sjödin och Janne Larsson veta att de blir av med sina jobb. Sjödin säger att han är besviken på klubbledningen.

"Blev förvånad"

- Jo, det är man väl. Men mest känns det tråkigt att man inte får fortsätta jobba, säger Sjödin till GD.

ANNONS

- Jag blev faktiskt förvånad över beskedet. Jag hade inte väntat mig det nu. Men samtidigt vet jag hur branschen funkar och var förstås förberedd på att sådant här kan ske.

Brynäs tillförordnade sportchef Andreas Dackell säger att det är prestationerna, inte resultaten, som har lett till beslutet.

- Ledarstaben med Tommy och Janne i spetsen har inte fått ut max av spelarna, i prestationer på isen. Poängskörden, okej, men vi kräver mer här i Brynäs IF, säger Andreas Dackell till GD.

Sundquist tar över

Tredjetränaren Magnus Sundquist, tidigare assisterande tränare i SHL-laget. tar över huvudansvaret i Brynäs. Samtidigt flyttas också Mikael Holmqvist upp från J18-laget till att assistera Sundquist.

- Han (Sundquist) har erfarenhet som head coach i både Norge, Danmark och allsvenskan. Han har väl inte varit på den här nivån, men när jag pratade med honom i går blev jag bara ännu tryggare i mig själv med hans ledarskap och vad han står för, säger Dackell.

ANNONS
TT

ANNONS