Enligt Bohusläningens obekräftade uppgifter kommer Sofie Börjesson att spela för Sävehof nästa säsong. Klubben som vunnit 11 SM-guld på de 13 senaste säsongerna
Enligt Bohusläningens obekräftade uppgifter kommer Sofie Börjesson att spela för Sävehof nästa säsong. Klubben som vunnit 11 SM-guld på de 13 senaste säsongerna Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sofie Börjesson uppges klar för Sävehof

De regerande mästarinnorna, Sävehof, värvar Kungälvs HK:s Sofie Börjesson. Det enligt uppgifter till Bohusläningen.
– Inga kommentarer. Det enda som är klart är att jag kommer att lämna Kungälv, säger hon.

ANNONS
|

Den här säsongen har Sofie Börjesson slagit igenom i SHE (Svensk handbollselit) som är den högsta serien i landet.

Målvakten från Uddevalla har varit en stor anledning till att nykomlingarna Kungälvs HK för tillfället ligger på slutspelsplats.

Redan nu står det klart att 21-åringen kommer att lämna laget till nästa säsong och enligt uppgifter till Bohusläningen har hon skrivit på för Sävehof – de regerande mästarinnorna.

– Jag har egentligen inga kommentarer. Det enda som är klart är att jag kommer att lämna Kungälv, säger Sofie Börjesson till tidningen.

Kan du säga något om din nya klubb?

ANNONS

– Nej, i dagsläget kan jag inte säga någonting.

Varför lämnar du Kungälv?

– Det har inte varit jättekul att bestämma mig. Men jag känner att jag behöver nya målsättningar och utmaningar för att utvecklas vidare.

Hur känns det att lämna Kungälv?

– Jag har varit där i tre år och har trivts jättebra med laget och klubben. Samtidigt ska det bli roligt att testa något nytt.

Sävehof bekräftar att de är intresserade av Sofie Börjesson.

– Vi har haft en dialog med henne och hon är en jätteduktig handbollsspelare, men jag kan inte bekräfta att det är helt färdigt än, säger Hanna Fogelström, manager för Sävehofs damlag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS