Sävehof-spelare firar SM-titeln - klubbens sjunde raka - efter finalsegern mot Skuru med 33-30 i Scandinavium i Göteborg.

Skuru gav Sävehof tuff match

|

Sävehof hade ledningen med 26-19. Men Skuru kom tillbaka ännu en gång. Med fem Skuru-mål i rad reducerades Sävehofs försprång till 29-27 med fem minuter kvar. Men närmare än två måls marginal kom inte Skuru.

-Det blev aldrig riktigt, riktigt skakigt, säger Jenny Alm, som gjorde nio mål i sin sista match för Sävehof.

Alm var bäst på plan i en fartfylld SM-final, där Skurus energi och beslutsamhet i alla fall ruskade om det stjärnfyllda och merittyngda Sävehof.

-En stor eloge till Skuru som aldrig ger upp, säger Ida Odén, också niomålsskytt i Sävehof.
-När man leder stort är det lätt att slappna av och försöka bevara något, i stället för att trycka på. Men trycka på är ju det vi är bra på.
Lättnad för Odén

Även Ida Odén gjorde sin sista match i Sävehofs tröja. Med nio SM-guld i prisskåpet avslutar hon sin karriär som handbollsspelare efter säsongen.

-Det är en lättnad att det blev det slut jag hoppats på, säger hon, efter att ha jublat tillsammans med lagkamrater och supportrar.

För Skuru blev det alltså inget jubel. Trots kampvilja, vassa kontringar, bra spel i både anfall och försvar, och många spelare som gjorde mål.

-Vårt försvar fick ingen träff på Jenny Alm i första halvlek. Det blev tungt att ta ikapp Sävehofs försprång i andra halvlek, säger Skurus lagkapten Carin Strömberg.
-I andra halvlek pressar vi dem och får några lätta mål på kontringar. Den halvleken tar vi med oss i tanken till nästa säsong. Men det hade varit roligare att ta med ett SM-guld.
Nytt att vänta i Sävehof

Skuru väntas få behålla sitt unga, lovande lag nästa säsong. För Sävehof är det annorlunda.

Efter förra säsongen förlorade Sävehof fyra landslagsspelare. Nu försvinner lika många. Ida Odén lägger av. Jenny Alm och målvakten Filippa Idéhn flyttar till danska toppklubben Esbjerg. Även Edijana Dafe blir utlandsproffs.

Dessutom slutar högersexan Jenny Wikensten, och några av de mindre etablerade spelarna söker sig till nya klubbar. Totalt försvinner sju spelare ur söndagens guldlag. Samtidigt har ordinarie mittnian Elin Karlsson en svår knäskada och är ur spel för lång tid.

-Jag är inte orolig för Sävehof. Andra spelare kommer att kliva fram. Läget har varit likadant andra år, säger Ida Odén.

Några nyförvärv, även etablerade namn, kan dock väntas till nästa säsongs Sävehoflag.