Skrällen som Höördes över Handbollssverige

Det förmodade och det förväntade guldet blev till sand. Men det är ingen som helst fara med det. Sävehof slipper oket och kan fortsätta sitt framtida vinnarbygge.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

I senaste krönikan trodde jag på guld till Sävehof – men varnade samtidigt för en skräll.

Den kom, den sågs och den Höördes över hela Handbollssverige.

Det är bara att gratulera, H 65 har gjort ett gediget jobb och inte ska be om ursäkt för segern.

För Sävehof fortsätter vardagen. Stjärnor försvinner, stjärnor kommer. Klubblivet går vidare.

För Alingsås blev det silver – igen. Tungt i stunden men oerhört starkt att vara i fjärde finalen. Kristianstad är det just nu ingen som rår på.

Med två lag i final har det totalt sett varit en bra säsong för Göteborgsregionens elitlag.

ANNONS

Redbergslid överraskade många genom att sluta på bronsplats i grundserien. Att sedan 100-åringen klev ut genom slutspelsfönstret och försvann efter att ha tappat 2-0 i matcher kommer att gräma Eleganterna de närmaste hundra åren, i synnerhet eftersom det skedde mot Sävehof.

Men RIK kommer igen – och har framtiden med sig. Under säsongen har flera unga hemmaspelare tagit plats och kommande säsong får vi garanterat se fler produkter från RIK:s talangfabrik drillas av Jasmin Zuta, välförtjänt utsedd till årets tränare.

När vi ändå är inne på RIK måste jag bara nämna Linus Arnesson.

27-åringen från Hedmora har haft en kanonsäsong och fick kröna sina tio säsonger i RIK med att bli klubbens meste målskytt någonsin. Han har också (precis som blivande tyska klubbkompisen Max Darj i AHK) tagit plats i årets All-star-team samt utsetts till den nyttigaste och mest värdefulla spelare för sitt lag. Som en logisk följd finns Arnesson med i den landslagstrupp som tagits ut inför de avslutande EM-kvalmatcherna i juni. Till hösten uppfylls Arnessons dröm om proffsspel i Bundesliga. Bara att gratulera!

Jodå, Sävehof ska givetvis ha en eloge för att de vände och vann och att de i semifinalen dessutom lyckades skaka om finallaget Alingsås i några täta matcher. Inför kommande säsong tappar Sävehof Olle Forsell Schefvert (även han till Tyskland) som varit en av ligans mest kompletta spelare, både framåt och bakåt. Men även i Sävehof finns förstås att batteri av unga spelare att blanda med veteranerna.

ANNONS

Att Aranäs är kvar i högsta serien är roligt – även om det skedde på bekostnad av Önnered. Klubben kan dock glädjas åt att damerna är tillbaka efter bara ett år i den lägre divisionen. I SHE finns förstås också Heid som trotsade expertisen genom att ta sig slutspel. Att just Sävehof väntade där får väll tillskrivas lagen om alltings jävlighet.:

ANNONS