Danskan Clara Tauson, 17, debuterade i Franska mästerskapen med att slå ut amerikanskan Jennifer Brady i första omgången.
Danskan Clara Tauson, 17, debuterade i Franska mästerskapen med att slå ut amerikanskan Jennifer Brady i första omgången. Bild: Alessandra Tarantino/AP/TT

Skräll av dansk talang – Peterson utslagen

Danskan Clara Tauson ses som en av damtennisens största talanger och spås en lysande karriär. På Roland Garros visade hon varför. 17-åringen slog ut seedade amerikanskan Jennifer Brady. 2.45 timmar varade dramat – sedan firade Tauson segern med 6–4, 3–6, 9–7. För Rebecca Peterson är singelspelet över.

ANNONS

Brady, rankad 25:a i världen, var så sent som för några veckor sedan i semifinal i US Open medan Tauson fick ta vägen in i Franska mästerskapen via kvalspel.

Clara Tauson visade prov på mer än skicklighet och talang i sin grand slam-debut. Hon hade även starka nerver när det drog ihop sig i skiljesetet och redde ut flera matchbollar emot sig. Hon noterade 48 vinnande slag i bataljen mot Brady.

Danskan från Köpenhamn är rankad 188:a i världen och ställs i andra omgången mot en annan amerikanska, Danielle Collins.

Peterson energilös

För svenskan Rebecca Peterson är Franska mästerskapen över redan efter den första omgången. Belgiskan Alison Van Uytvanck vände och vann singelmatchen på bana 14 med 2–1 i set – 2–6, 6–3, 6–1 – på en timma och 44 minuter.

ANNONS

Peterson inledde starkt, men misstagen kom slag i slag i det andra setet samtidigt som belgiskan lyfte sitt spel markant.

– Jag gjorde ett hyfsat bra första set. Tyckte att jag var ganska pålitlig, men redan i början av andra set tappade jag mycket energi. Jag kunde inte stå emot. Jag har kämpat ganska länge med att jag inte har någon energi. Kan man inte svara, vara på hugget och ta kontrollen så är det väldigt svårt att vinna mot sånt här motstånd, säger hon till TT.

Dubbel kvar

Van Uytvanck, 26, tog direkt greppet om skiljesetet när hon bröt Petersons serve och höll sin fram till 3–0. Resten blev en enkel resa fram till seger och en plats i den andra omgången på Roland Garros.

– Jag fick börja jaga. Då har jag definitivt inte chansen när jag känner att jag inte har energi, säger Peterson som har dubbelspelet tillsammans med rumänskan Ana Bogdan kvar att se fram emot i Paris.

Efter Franska mästerskapen tänker Peterson avstå tävlande och träna sig i form.

Henrik Skiöld/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS