Fredrik Brustad var en av alla som fick ont i mållösa mötet mellan AIK och Örebro.

Skadornas match: "Jag är ingen mes"

Skador, spruckna skallar och jätteräddningar. Det allsvenska toppmötet mellan AIK och Örebro bjöd på mycket – men inga mål.

|

AIK kom till matchen mot Örebro med en skadad EM-målvakt i Patrik Carlgren och en matchvinnare i förra omgångens målskytt Alexander Isak på bänken, inte redo för mer än 30 minuter. Dessutom målbäste Carlos Strandberg avstängd. Men det var bara en försmak på vad matchen skulle bjuda på.

Efter bara tio minuter gick Isaks ersättare Fredrik Brustad omkull efter en duell i straffområdet. Den djupledslöpande norrmannen fick lämna med en axel ur led.

- Han kommer att ha ont i fyra, fem veckor, berättade AIK:s klubbläkare Karol Zyto.

För Örebros del fick vänsterbacken Logi Valgardsson lämna till förmån för Sebastian Ring efter bara 20 minuter. Skadehelvetet fortsatte i andra halvlek.

"Jag är ingen mes"

Örebros lagkapten Robert Åhman Persson stormade in i en duell mot Carlgrens 19-årige ersättare Oscar Linnér och skallade målvakten så illa att han själv tvingade lämna planen för att sy skallen, samtidigt som Linnér blev liggande i flera minuter. Överraskande nog återvände duon till matchen, något mer groggy än tidigare.

- Jag fick ett jack i huvudet. Det var bara att jag behövde sy, annars var jag klar i huvudet. Det gjorde jävligt ont, men det varade i några sekunder, säger Linnér och tillägger skämtsamt:

- Det är klart att det värker, jag har just sytt. Men jag är ingen mes.

"Vi får vara nöjda"

Spelmässigt lyckades AIK skapa en del chanser mot ett något passivt Örebro, som var tillfreds med att utnyttja de ytor som de bjöds på i omställningslägena. Denni Avdic och Stefan Ishizaki var båda nära att avgöra för hemmalaget men Jacob Rinne, Örebro-målstopparen, visade varför han är hela vårsäsongens kanske formstarkaste målvakt.

- De kom till många farliga lägen. Så som matchen såg ut får vi väl vara nöjda. Det är godkänt, säger Rinne.

Även Linnér fick sträcka ut och rädda AIK i det absoluta slutskedet.

- Han kommer bli väldigt, väldigt bra den pojken, lovade AIK:s tränare RIkard Norling om sin unge målvakt.

0–0 straffade både AIK och Örebro, då serieledaren Malmö vann sin match och därmed skaffade sig fem respektive fyra poängs avstånd ner till duon inför sommaruppehållet.