Skadeproblemen ger inte med sig för Carlsson

Patrik Carlsson, 30, började säsongen lysande för Frölunda. Då kom skadeproblemen.
– Det går inte att kriga igenom det här som med många andra skador, säger han.

ANNONS

Han opererade en axel i våras efter att säsongen i Helsingfors var över och kontraktet var påskrivet med Frölunda Indians. Men Patrik Carlsson han tillbaka redan innan SHL-premiären och började säsongen lysande.

Under de nio matcher han har hunnit med att spela har det blivit åtta (5+3) poäng innan skadeproblemen dök upp på nytt.

LÄS MER: Vann SM-guld med Frölunda – då började hans helvete: "Glad att jag står här idag"

Den här gången var det dock inte axeln utan ljumsken som börjat strula.

– Det är segt ... det är verkligen inte roligt men man får ta det dag för dag och jag gör lite framsteg. Sen är det extra segt för det har kommit och gått lite. Jag har kunnat spela några matcher och sen vila och sen blir det samma sak igen. Det är lite märkligt och frustrerande. Jag kände mig redo att spela och så kommer det tillbaka men jag får försöka göra något bra av det här, säger han.

ANNONS

Är du rädd att det är något långvarigt?

– Nej, det blir ändå bättre för varje dag men det är svårt att sätta något datum. Jag vill ju att det ska kännas helt bra innan man spelar. Det går inte att kriga igenom det här som med många andra skador. Senast jag spelade mot Linköping så började det redan i första perioden och blev värre ju längre matchen led, säger han och fortsätter:

– Det är ju tur att det är en lång säsong men man vill ändå få ordning på det här direkt istället för att dras med det.

LÄS MER: Rönnbergs hyllning av doldisen: "Säger en hel del om hur han är"

"Inte värt det"

Patrik Carlsson berättar dock att det hade gått att spela om det verkligen behövdes. Hade det varit slutspel hade han kunnat ta smärtan som spel hade inneburit.

Men som det ser ut nu är det bättre att låta kroppen vila.

– Absolut! Hade det varit slutspel så hade man ju vetat att det blir sämre men det hade varit slutet av säsongen och man kunde vila efter det. Hade jag fått en spruta nu så hade det blivit värre och jag hade fått äta upp det och det är inte värt det.

ANNONS

Föga förvånande trivs Carlsson inte så bra bredvid planen när laget spelar.

– Det är ju frustrerande att vara borta, oavsett om man spelar bra eller dåligt. Jag känner mig lite felplacerad på läktaren och man blir jäkligt sugen på att vara med och spela. Sen är jag ganska lugn på läktaren och står inte och gapar men det kan rycka till ibland.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS