Anna Freskgård och Box Qutie under lördagens terrängritt i fälttävlan i ryttar-VM.
Anna Freskgård och Box Qutie under lördagens terrängritt i fälttävlan i ryttar-VM.

Skadad sena på Box Quties högra framben

En säsong med stora framgångar fick ett brutalt slut. Anna Freskgårds Box Qutie haltade svårt vid målgången efter fälttävlansterrängen i Mill Spring. En skada på ytliga böjsenan på höger framben är konstaterad.

ANNONS
|

VM-debutanten Freskgård, 30, meddelar på Facebook att det tolvåriga stoet nu får förstklassig vård i väntan på en eventuell senarelagd hemresa.

Box Qutie fördes omgående efter målgången i lördagens terrängritt till hästkliniken Tryon Equine Hospital.

På Facebooksidan Eventing Team Anna & William, som marknadsför ryttarna Freskgård och William Nilson Fryer, meddelas:

"Anna och William Fryer turas om att hålla Qutie sällskap på kliniken som har luftkonditionering, gummigolv och skön belysning med underbar horsemanship-anda hos personalen."

Det är oklart när Box Qutie kan transporteras hem till Sverige.

Landslagsveterinären Lisa Lidbeck sköter kontakten med klinikens veterinärer och håller sig uppdaterad om stoets framtidsprognoser. Helt klart är att hästen inte kan tävla förrän tidigast en bra bit in på nästa år – om den kan tävla alls på toppnivå igen.

ANNONS

- Min erfarenhet är att mjukdelsskador av den här typen burkar rätta till sig med tiden. Det gör fruktansvärt ont när det händer, tar lång tid att läka. Ibland kommer man tillbaka, ibland inte. Fälttävlan är en ganska extrem sport, men det är mycket möjligt att hon kan utöva dressyr och hoppning och till och med fälttävlan, sade Lisa Lidbeck till TT i lördags.

TT:s utsände, Mill Spring, USA

ANNONS