Ska Mourinhos chansning gå hem?

José Mourinho tog en chansning och satsade allt på att Manchester United ska vinna Europa League. Men håller satsningen hela vägen till Friends Arena?

ANNONS
|

Den portugisiske tränaren valde att vila flera spelare i söndagens ligamatch mot Arsenal, för att de ska vara fräscha till torsdagens Europa League-semifinal mot Celta Vigo.

Resultatet blev en 0–2-förlust, en lång väg till att bli fyra i ligan och säkra en plats i Champions League, samt en hel del kritik. Bland annat från den förre engelske landslagsmittfältaren Paul Ince som, enligt Reuters, tycker att Mourinho tog en oacceptabel risk och att spelarna är så pass starka att de mycket väl hade orkat spela både mot Arsenal och mot Celta Vigo.

ANNONS

Mourinho håller inte med Ince.

"Det är ingen gambling, det är ett enkelt beslut baserad på sunt förnuft", säger Mourinho enligt klubbens webbplats.

"Att spela 17 matcher på sju veckor med 16 spelare är omöjligt".

Fem skador

Manchester United har stora skadebekymmer, förutom Zlatan Ibrahimovic är Tim Fosu-Mensah, Marcos Rojo, Luke Shaw och Ashley Young borta.

"Nu är vi i den här situationen och vi får fajtas. Vi får se i morgon om vi kan gå till final. Vi ska ge allt, spelarna, jag, alla som jobbar runtomkring", säger Mourinho.

United vann i Spanien med 1–0 och siktar förstås på att vinna även hemma på Old Trafford.

Speciell atmosfär

Michael Carrick ser fram emot hemmamatchen, och säger till Uefas webbplats att det är en speciell atmosfär på Old Trafford som ger extra energi.

"Jag vill verkligen gå till final och vinna den, det är det enda som betyder något och vi har en bra möjlighet att lyckas", säger han.

Den andra semifinalen spelas mellan Lyon och Ajax. Europa League-finalen spelas på Friends Arena i Solna den 24 maj.

TT

ANNONS