Sarah Sjöström. Arkivbild.
Sarah Sjöström. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Sjunde segern för Sjöström i ISL

Första segern den här helgen – och den sjunde individuella totalt i ISL för säsongen. Sarah Sjöström vann ett jämnt och tajt lopp på 50 meter fjäril och besegrade australiska OS-drottningen Emma McKeon och tog revansch på amerikanskan Abbey Weitzeil.

ANNONS

– Jättekul att få ta hem en vinst i den här tävlingen. Det var ganska många detaljer som inte var hundraprocentiga, men själva simningen kändes väldigt bra, säger Sjöström som inte var nöjd med sina uppgångar efter start och vändning och själva vändningen.

Sjöström, som är fortsatt obesegrad på distansen, vann på 25,16, åtta hundradelar före McKeon och 19 före Weitzeil.

Det skiljde bara 34 hundradelar mellan de fem första i loppet.

Weitzeil besegrade ju Sjöström med tre hundradelar på 50 meter fritt i går.

Sarah Sjöström simmade också 100 meter fritt och där blev det en tredjeplats på 51,65. Emma McKeon, som tog sju OS-medaljer varav fyra guld i Tokyo, vann på 51,05.

ANNONS

Totalt har svenskan vunnit sju grenar på de tre första matcherna i ISL den här säsongen. Hon skulle egentligen ha stått över helgens och nästa veckas match för att träna på hemmaplan, men ändrade sig i fredags efter att röntgen visat att hennes armbågsskada, som stoppade henne tidigare i år, läkt bra.

Sjöströms Energy Standard vann matchen och är tvåa i totalen inför sista grundseriematchen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS