Sjunde raka för Tottenham

|

Mousa Dembélé inledde målskyttet för Tottenham efter 16 minuter – hans första Premier League-mål för säsongen. Heung-min Son ökade på till 2–0 bara tre minuter senare.

Harry Kane, som gjorde sin första match från start efter ankelskadan, satte sedan sitt 20:e mål för säsongen som innebar 3–0. Vincent Janssen gjorde 4–0 på tilläggstid.

- Skönt att vara tillbaka. Vi är glada över vad vi presterade, säger Kane till Sky Sports.

Tottenham är fyra poäng bakom Chelsea, som ställs mot Manchester United på söndagen.

- Det skulle vara fantastiskt om det efter den matchen fortfarande är fyra poäng, men fyra poäng är fortfarande mycket, säger Tottenhams tränare Mauricio Pochettino.

Tabelltrean Manchester City tog en säker trepoängare borta mot Southampton.

Mittbacken Vincent Kompany, som haft stora skadebekymmer under de senaste åren, nickade in 1–0 på hörna i början av den andra halvleken. Det var lagkaptenens första mål sedan augusti 2015. Leroy Sané utökade till 2–0 i den 77:e minuten efter en snabb omställning där han serverades av Kevin de Bruyne minuten och Sergio Aguero fastställde slutresultatet till 3–0.

Manchester City är en poäng före Liverpool i tabellen.