Åtta spelare osäkra – diger skadelista i Blåvitt

Första matchen för säsongen. Då får Poya Asbaghi klara sig utan sju spelare när Stabaek kommer på besök.
– Det kommer bli ett intressant möte, säger han.

ANNONS
|

På lördag drar årets säsong igång för IFK Göteborg när norska Stabaek kommer till Göteborg för årets första match. En bra värdemätare för Blåvitt som ställdes mot klubben även under förra årets försäsong.

Då slutade det med seger med 3–2 för Poya Asbaghi och hans IFK Göteborg.

– Det känns bra och det här ska bli spännande! Förra året visade Stabaek att det är en tuff och bra motståndare för oss så det kommer bli ett intressant möte, säger han.

LÄS MER: Olsson lämnar sportchefsposten – så löser klubben situationen

Om du jämför med känslan du hade för ett år sedan och nu?

ANNONS

– Vi har flera av spelarna här som har varit med ett år nu och har lite mer med sig utifrån vårt arbetssätt och de spelarna är längre fram än för ett år sedan. Sen har vi istället för en grupp med lite äldre spelare som inte är vana vid arbetssättet lyft upp en yngre grupp som introducerats i arbetssättet i både E1 och när de varit uppe och tränat med oss. Sen är det alltid svårt att säga exakt var vi står.

Till mötet med Stabaek är det en ganska diger skadelista som ställer till det lite för Poya Asbaghi som saknar flera rutinerade pjäser som annars hade varit givna i en startelva.

LÄS MER: Därför var Ferran förstavalet för IFK Göteborg

Carl Starfelt och Robin Söder kör fortfarande rehabiliteringsträning för att ta sig tillbaka efter sina operationer.

"Vi har en plan för honom"

André Calisir har tränat på med laget men är inte redo för spel ännu. Samma sak gäller även Benjamin Zalo och Patrik Karlsson Lagemyr.

– Vi har en plan för "Paka" i och med hans historik. Där kommer vi successivt att stegra träningen och ge honom mer och mer minuter, säger Poya.

LÄS MER: Poya i en längre intervju – om säsongen som gick och vad som talar för Blåvitt i framtiden

ANNONS

Saknas kommer även Vajebah Sakor göra då mittfältaren har åkt på en känning som gör att han inte är aktuell för spel.

Även nyss uppflyttade Victor Olofsson saknas till mötet med Stabaek då han inte är redo för spel ännu.

En som däremot kanske kan vara med men ännu är osäker är August Erlingmark. Han missade ett par träningar i veckan på grund av sjukdom och där kommer ett beslut att tas under lördagen om han ska spela eller inte.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS